Διαστροφή: Το «Allahu Akbar» των τζιχαντιστών στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ!

Διαστροφή: Το «Allahu Akbar» των τζιχαντιστών στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spotify το τραγούδι που θεωρείται ο «ύμνος» των τζιχαντιστών έχει παιχτεί πολύ στο Όσλο της Νορβηγίας, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και μετά στο Λονδίνο - Το χορευτικό κομμάτι έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο προβολές στο Youtube

Διαστροφή: Το «Allahu Akbar» των τζιχαντιστών στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ!
Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ βρίσκεται ένα χορευτικό κομμάτι που υμνεί τον Αλλάχ! Η είδηση είναι αληθινή, κάνει το γύρο του κόσμου και αφήνει με το στόμα ανοιχτό όσους τη διαβάζουν. Και υπάρχουν και αποδείξεις για αυτό.


Κλείσιμο
Το dance κομμάτι «Allahu Akbar» έχει εκτοξευθεί στο top της λίστας - Το remix του έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο προβολές στο youtube



Το βίντεο που σαρώνει «ντύνεται» με μια φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν


Το τραγούδι τιτλοφορείται «Allahu Akbar» και έχει εκτοξευθεί στο top της λίστας, τη στιγμή που δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες από την «μαύρη» Παρασκευή του Παρισιού.

«Allahu Akbar». Ήταν η φράση που οι τρομοκράτες φώναζαν την ώρα που σκόρπιζαν το θάνατο στην πόλη του Φωτός. 

Μεταφράζεται ως ο «Θεός είναι μεγάλος» και χρησιμοποιείται από τους ισλαμιστές στην προσευχή για να εκφραστεί με αυτό τον τρόπο η πίστη τους. Ωστόσο, έχει καθιερωθεί και ως κραυγή ενθουσιασμού στη μάχη από τζιχαντιστές.

Το τραγούδι που εμπνεύστηκε ο Dj  Inappropriate βρίσκεται στο No1 πεισματικά, δίχως άλλο κομμάτι να μπορεί να το ξεπεράσει, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μελωδία ακούγεται και μοιράζεται από χρήστη σε χρήστη σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Το Spotify είναι μια υπηρεσία ψηφιακής μουσικής που σου δίνει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια και «προβλέπει» ποια είναι ικανά να γίνουν δυνατές επιτυχίες. 

Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία του Spotify το τραγούδι έχει παιχτεί πολύ στο Όσλο της Νορβηγία, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και μετά στο Λονδίνο.

Το βίντεο «ντύνεται» με μια φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Dj Inappropriate συνεχίζει να κρατά την ανωνυμία του, έχει 834 φίλους στο facebook, και το remix του έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο προβολές στο youtube.

Ενας μουσικός δίνει τη δική του εκτίμηση στην εφημερίδα «Sun»: «Προσωπικά πιστεύω ότι το τραγούδι έγινε viral πιο πολύ ως σατυρικό άκουσμα κι όχι ως ένα κομμάτι που στοχεύει στο να προωθήσει το φανατισμό και το μίσος».

Εκπρόσωπος του Spotify αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης