Εικόνες-σοκ από τη «μάχη» στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Εικόνες-σοκ από τη «μάχη» στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Τουλάχιστον 100 ένοπλοι αστυνομικοί είχαν πολιορκήσει στις 18 Νοεμβρίου το διαμέρισμα του προαστίου των Παρισίων, όπου κρύβονταν οι τζιχαντιστές

Εικόνες-σοκ από τη «μάχη» στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί
Σοκαριστικές εικόνες είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, στον απόηχο της δραματικής «μάχης» μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των τρομοκρατών στο Σεν Ντενί, που έληξε με τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Τουλάχιστον 100 ένοπλοι αστυνομικοί είχαν πολιορκήσει στις 18 Νοεμβρίου το διαμέρισμα του προαστίου των Παρισίων, όπου ζει μία αρκετά μεγάλη κοινότητα μουσουλμάνων, μετά από πληροφορίες ότι ο 27χρονος εγκέφαλος των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι κρυβόταν μέσα σε αυτό.

Κλείσιμο


Περισσότερες από 5.000 σφαίρες ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου των αρχών, γαζώνοντας το διαμέρισμα, ενώ οι χειροβομβίδες άνοιξαν πελώριες τρύπες στους τοίχους. 

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό της ρημαγμένης κρυψώνας των τζιχαντιστών, αντανακλούν τη σφοδρότητα της μάχης που δόθηκε ανάμεσα στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής και των μελών του Ισλαμικού Κράτους που είχαν ταμπουρωθεί στο διαμέρισμα.



Σφαίρες σφηνωμένες στους τοίχους, γκρεμισμένα ταβάνια και πατώματα, εκτεθειμένες μεταλλικές δοκοί... Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εικόνες της ολικής καταστροφής, που προκλήθηκε τόσο από την ανταλλαγή πυρών όσο και από την ανατίναξη των εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένος ένας - άγνωστος μέχρι στιγμής - καμικάζι αυτοκτονίας (ο ένας από τους τρεις νεκρούς της εφόδου).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εδόφου, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της τραγωδίας στο Παρίσι και της 26χρονης ξαδέρφης του,  Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν.




Αξίζει να σημειωθεί ότι, τις πρώτες ώρες της επιδρομής των γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων στη γιάφκα των βομβιστών, είχε γίνει γνωστό πως η νεαρή Χάσνα, η οποία μεγάλωσε στο Παρίσι, είχε χάσει τη ζωή της επιλέγοντας να ανατιναχθεί.

Ωστόσο, αστυνομική πηγή από τη Γαλλία ανακοίνωσε χθες ότι η Αϊτμπουλαχσέν δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας αλλά ότι ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης