Αναγνωρίζει η ΕΕ προϊόντα με προέλευση την Παλαιστίνη - Αντιδρά το Ισραήλ

Αναγνωρίζει η ΕΕ προϊόντα με προέλευση την Παλαιστίνη - Αντιδρά το Ισραήλ

Η Κομισιόν ενέκρινε την οδηγία για ειδική σήμανση σε προϊόντα που παράγονται από εβραϊκούς οικισμούς σε παλαιστινιακές περιοχές - Για «συγκεκαλυμμένο αντισημιτισμό» κάνει λόγο το Τελ Αβίβ

Αναγνωρίζει η ΕΕ προϊόντα με προέλευση την Παλαιστίνη - Αντιδρά το Ισραήλ
Την οργή του Τελ Αβίβ έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Κομισιόν ότι εγκρίνει την οδηγία για ειδική σήμανση σε προϊόντα που παράγονται από εβραϊκούς οικισμούς σε παλαιστινιακές περιοχές.

Οι Βρυξέλλες επισημαίνουν πως πρόκειται για μία απόφαση τεχνική και όχι πολιτική, αν και η Ε.Ε, όπως και οι ΗΠΑ, δεν έχουν κρύψει την δυσφορία τους για την συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ χαρακτηρίζει την απόφαση «συγκεκαλυμμένο αντισημιτισμό».

Όπως αναφέρει αξιωματούχος της Κομισιόν υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο πρακτορείο Ρόιτερς, το μέτρο αυτό, που βρισκόταν υπό συζήτηση τα τελευταία τρία χρόνια, λήφθηκε καθώς οι οικισμοί εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακές περιοχές τυπικά δεν είναι εντός της ισραηλινής επικράτειας, κατά συνέπεια, τα προιόντα τους δεν μπορούν να διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά με τη σήμανση "made in israel".

Κλείσιμο
Η σήμανση αφορά κυρίως γεωργικά και ορισμένα βιομηχανικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ανάλογες ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ σε Βρετανία, Βέλγιο και Δανία για προϊόντα που προέρχονται από την Κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Δυτική Όχθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης