Reuters: Οι εμπειρογνώμονες είναι 90% σίγουροι για την ύπαρξη βόμβας στο ρωσικό αεροσκάφος

Reuters: Οι εμπειρογνώμονες είναι 90% σίγουροι για την ύπαρξη βόμβας στο ρωσικό αεροσκάφος

Λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις η υπόθεση του ρωσικού Airbus, λέει ο Μανουέλ Βαλς - Δεν πρέπει να «αποκλείουμε καμία υπόθεση»

Reuters: Οι εμπειρογνώμονες είναι 90% σίγουροι για την ύπαρξη βόμβας στο ρωσικό αεροσκάφος
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να "αποκλείουμε καμία υπόθεση" αναφορικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά την περασμένη εβδομάδα.

"Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση αλλά, φυσικά, η υπόθεση της (βομβιστικής) επίθεσης λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Χθες Σάββατο, η Αίγυπτος επέμεινε στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που οδήγησε στη συντριβή το ρωσικό αεροσκάφος και την οποία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, πραγματοποίησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
Βρετανία και ΗΠΑ αναφέρονται ανοιχτά στο σενάριο τοποθέτησης βόμβας στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet, το οποίο είχε αναχωρήσει από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Η Ρωσία, η οποία φαίνεται να υιοθετεί αυτή την υπόθεση, ανέστειλε τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών της στην Αίγυπτο.

Ερωτηθείς για το θέμα από το δίκτυο 1-iTELE-Le Monde, ο Βαλς απάντησε: "είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα απειλή τεραστίων διαστάσεων".

"Αντιμετωπίζουμε έναν εξωτερικό εχθρό και έναν εσωτερικό εχθρό, δίκτυα που σίγουρα βρίσκονται στη Συρία και στο Ιράκ και καθημερινά οι μυστικές μας υπηρεσίες συλλαμβάνουν, ανακρίνουν άτομα που μπορεί να συνιστούν κίνδυνο", είπε ο Βαλς.

Οι εμπειρογνώμονες "90% σίγουροι" για βόμβα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στο Κάιρο είναι "90% σίγουροι ότι ο θόρυβος που καταγράφηκε στα μαύρα κουτιά ένα δευτερόλεπτο πριν τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους καταδεικνύει την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού".

"Οι ενδείξεις και η τεχνική ανάλυση που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα μαύρα κουτιά δείχνουν ότι πρόκειται για βόμβα", δηλώνουν οι αιγυπτιακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, αλλά δεν μπορούν για ευνόητους λόγους να κατονομαστούν.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του αεροσκάφους πριν από μία εβδομάδα μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης