PROTOTHEMA

Κόσμος

Ίσως να ζούμε ανάμεσα σε αμέτρητα άλλα Σύμπαντα

ΝASA: Ενδείξεις ότι υπάρχει και ένα άλλο... Σύμπαν δίπλα στο δικό μας

ΝASA: Ενδείξεις ότι υπάρχει και ένα άλλο... Σύμπαν δίπλα στο δικό μας

Ένα απόκοσμο φως που υπάρχει σε κάποιο σημείο του γνωστού δικού μας σύμπαντος, κάνει τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι ίσως υπάρχει ένα ακόμα Σύμπαν έξω από το δικό μας (και πιθανόν πολλά ακόμα)

Η σκέψη ότι το δικό μας Σύμπαν ίσως δεν είναι το μοναδικό το οποίο προέκυψε από το Μπίγκ Μπανγκ δεν είναι σημερινή. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε να είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου πράγματος -περίπου σαν φούσκες που δημιουργούνται στα παιδικά παιχνίδια- για τα οποία όμως ποτέ δεν θα μάθουμε με σιγουριά.


Όπως όμως με τις... φούσκες μπορούμε να έχουμε μία μικρή αίσθηση για το τι συμβαίνει σε περίπτωση που η μία πλησιάσει την άλλη και συγκρουστούν, αφήνοντας κάποια μικρά σημάδια. Κάτι τέτοιο υποστηρίζουν οι επιστήμονες ότι μπορεί να έχει συμβεί με ένα διπλανό Σύμπαν στο δικό μας, το οποίο πλησίασε αρκετά κοντά και έχει αφήσει εμφανή τα σημάδια του.

Για να βρουν τα ίχνη, οι επιστήμονες συνέκριναν έναν χάρτη της μικροκυματικής κοσμικής ακτινοβολίας του Σύμπαντος -το οποίο είναι τα απομεινάρια των πρώιμων εποχών της γέννησής του- με μία φωτογραφία από ολόκληρο τον ουρανό από το τηλεσκόπιο Πλανκ. Όταν συνέκριναν τη μία με την άλλη, υπήρχε μία απόκοσμη παρουσία φωτός στον ουρανό, που σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσε να είναι η ένδειξη της σύγκρουσης με ένα άλλο σύμπαν.

Κάποιοι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι αυτό το επιπλέον φως έρχεται από ένα άλλο Σύμπαν. Και το περιοδικό Νew Scientist προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη απογοήτευση, υπενθυμίζοντας ότι κάτι τέτοιο έγινε και πέρσι, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για αστρική σκόνη.

Όμως η NASA ελπίζει ότι με την συνέχιση του προγράμματος Pixie (Primordial Infation Exproler) το οποίο θα προσπαθήσει να διερευνήσει τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη του Μπιγκ Μπανγκ, θα μας δώσει πολύ πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με αυτά τα σήματα. Και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως το Σύμπαν εξαπλώνεται και να μάθουμε τι συμβαίνει έξω από το δικό μας Σύμπαν και αν αυτό που δημιουργήθηκε τελικά από την αρχική Μεγάλη Έκρηξη είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και ακόμα πιο ασύλληπτο από αυτά που μπορούμε να αντιληφθούμε με τα σημερινά μας μέσα.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αντε στιν εκλησια20/05/201622:33

Μονο για εκει κανετε κιμισμενοι ελληνες

Απάντηση
πφφφφφφφ29/10/201523:20

ελεος με τις ανοησιες της ΝΑ$Α και του ανοητου "bing bang".--ΑΜΑΝ ΠΙΑ.

Απάντηση
;;;;;;;;;29/10/201517:32

Οι αστρονόμοι έγιναν αστρολόγοι....Μόνο και μόνο αν κάτσει κάποιος για λίγο, και σκεφτεί,ότι το σύμπαν δεν αρχίζει από πουθενά και δεν τελειώνει πουθενά,φτάνει για να πάθει ίλιγγο.Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να ονειρεύεται ...άλλα σύμπαντα. Ετσι όπως το περιγράφουν οι αστρονόμοι,μού θυμίζει τις ταμπέλες στα όρια τών νομών...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ....ΕΝΦΙΑ....

Απάντηση
Try religion29/10/201521:59

Too stupid to understand science? Try religion...

Απάντηση
Μανόλο ΜΚΟ29/10/201520:52

Δεν είναι ακριβώς έτσι , τα μαθηματικά μοντέλα προέβλεπαν, και πειραματικά υπάρχουν ενδείξεις, οτι τα Συμπαντα φυσαλίδες συν-υπάρχουν σε παράλληλες διαστάσεις, και σχεδόν ποτέ δεν αλληλοεπηρεάζονται,

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία