Κέρι: Οι ΗΠΑ εξετάζουν βοήθεια προς την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κέρι: Οι ΗΠΑ εξετάζουν βοήθεια προς την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε πως προσπαθούν να σκεφτούν μέσα από πολλούς τρόπους να συνεισφέρουν στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης

Κέρι: Οι ΗΠΑ εξετάζουν βοήθεια προς την ΕΕ για το μεταναστευτικό
Την παροχή βοήθειας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο εξετάζουν οι ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Κέρι είπε πως το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει πιθανή βοήθεια προς την ΕΕ για το μεταναστευτικό.

«Εμείς, στο υπουργείο Εξωτερικών προσπαθούμε να σκεφτούμε μέσα από πολλούς τρόπους να προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά ένα από τα σημεία κλειδιά είναι προφανώς η επίλυση στην Συρία και η επίλυση αυτή απαιτεί την συνεργασία με την Ρωσία και την Σαουδική Αραβία», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Αύγουστο ο Κέρι πραγματοποίησε τριμερή συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Τζουμπείρ για να συζητήσουν την ειρηνευτικό πρόοδο στην Συρία.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης