Χάκερ έδωσαν εντολές σε γερμανικούς πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία

Χάκερ έδωσαν εντολές σε γερμανικούς πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία

Εκτιμάται ότι στόχος των επιτιθέμενων χάκερ ήταν είτε να αποκτήσουν τον έλεγχο του πυραυλικού συστήματος, είτε η υποκλοπή πληροφοριών σχετικών με τη λειτουργία του

Χάκερ έδωσαν εντολές σε γερμανικούς πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία
Συστοιχία γερμανικών πυραύλων Πάτριοτ εγκατεστημένη στην Τουρκία δέχτηκε εντολές από χάκερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.

Τα εν λόγω γερμανικά αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα είναι ανεπτυγμένα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής αποστολής.

Όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Behorden Spiegel, η συστοιχία των Πάτριοτ δέχτηκε αδιευκρίνιστες εντολές, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρο από που προήλθαν. Ο συντάκτης του κειμένου υποθέτει ότι δύο είναι τα σημεία του πυραυλικού συστήματος που θα μπορούσαν να έχουν εκτεθεί στην επίθεση των χάκερ.

Κλείσιμο
Το ένα βρίσκεται στο σύστημα στόχευσης (Sensor-Shooter-Interoperability) και σχετίζεται με την διαχείριση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του εκτοξευτήρα και του κέντρου ελέγχου. Το άλλο είναι ένας μικροεπεξεργαστής στο σύστημα κατεύθυνσης των πυραύλων.

Εκτιμάται ότι στόχος των επιτιθέμενων χάκερ ήταν είτε να αποκτήσουν τον έλεγχο του πυραυλικού συστήματος, είτε η υποκλοπή πληροφοριών σχετικών με τη λειτουργία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης