Τουρκία: Οχυρώνει τα σύνορά της με τη Συρία με το φόβο των τζιχαντιστών

Τουρκία: Οχυρώνει τα σύνορά της με τη Συρία με το φόβο των τζιχαντιστών

Η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία με στόχο να απωθήσει μακριά από τα σύνορά της τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και να αναχαιτίσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων

Τουρκία: Οχυρώνει τα σύνορά της με τη Συρία με το φόβο των τζιχαντιστών
H Τουρκία δεν θα λάβει στρατιωτικά μέτρα προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορά της με τη Συρία και δεν θα ενεργήσει «μονομερώς» διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, την ώρα που ο τουρκικός Τύπος βοά από φήμες σχετικά με μία ενδεχόμενη επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο συριακό έδαφος.

«Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε στα σύνορά μας έχουν ως μοναδικό στόχο να εγγυηθούν την ασφάλειά μας δεν είναι λογικό να ισχυρίζεται κανείς ότι η Τουρκία εισέρχεται σε πόλεμο ή η Τουρκία πέφτει στη φωτιά» δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν στον Τύπο. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Τουρκία δεν θα λάβει κανένα «μονομερές μέτρο» και θα συνεχίσει να ενεργεί σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα.

Εδώ και πολλές ημέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία με στόχο να απωθήσει μακριά από τα σύνορά της τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και να αναχαιτίσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων.

Κλείσιμο
Το πρακτορείο ειδήσεων Doğan μετέδωσε σήμερα ότι στρατιωτικές ενισχύσεις, ιδίως τεθωρακισμένα, αναπτύχθηκαν κοντά στα σύνορα.

Χθες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (MGK) υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του για τις «ενέργειες που στοχοθετούν τους άμαχους στην περιοχή και στοχεύουν στην αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης της περιοχής» ωστόσο δεν ανακοίνωσε καμία στρατιωτική επιχείρηση.

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης εξάλλου προειδοποίησε σήμερα ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Τουρκία και τόνισε, αναφερόμενος προφανώς στον πρόεδρο Ερντογάν, ότι η χώρα δεν μπορεί να αποτελεί «ένα παιχνίδι για τις φιλοδοξίες σου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης