Γιατί ένα drone θα μεταφέρει χάπια άμβλωσης στην Πολωνία;

Γιατί ένα drone θα μεταφέρει χάπια άμβλωσης στην Πολωνία;

Η οργάνωση «Women on Waves» προσπαθεί να βοηθήσει τις γυναίκες της Πολωνίας να θέσουν τέλος σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Γιατί ένα drone θα μεταφέρει χάπια άμβλωσης στην Πολωνία;
Το επόμενο Σάββατο ένα drone, (μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα), θα πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο της πολωνικής πόλης Slubice και θα ρίξει πακέτα με χάπια άμβλωσης, συνολικού βάρους πέντε κιλών. Η πρωτοβουλία ανήκει στην ολλανδική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, «Women on Waves», που βοηθά με χάπια άμβλωσης όλες τις γυναίκες στον κόσμου που θέλουν να θέσουν τέλος σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και δεν έχουν άλλον τρόπο για να το πράξουν.

Όταν το drone θα ρίξει τα πακέτα με τα χάπια στην πολωνική πόλη Slubice, μέλη γυναικείων οργανώσεων θα τα παραλάβουν και θα τα μοιράσουν στις γυναίκες που τα έχουν ανάγκη.

Κλείσιμο


Από το 1993 η κυβέρνηση απαγόρευσε τις αμβλώσεις στην Πολωνία και υπολογίζεται ότι πάνω από 50.000 αμβλώσεις γίνονται παράνομα κάθε χρόνο στην χώρα. Οι γιατροί που κάνουν εκτρώσεις στην Πολωνία τιμωρούνται με δύο χρόνια φυλάκιση και στις γυναίκες, που είναι έγκυες, επιτρέπεται η άμβλωση μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως, αν η εγκυμοσύνη θέτει σε κίνδυνο την ζωή της εγκύου, αν το έμβρυο έχει πρόβλημα και τέλος, αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού η αιμομιξίας.



Η γιατρός, Rebecca Gomperts, επικεφαλής της οργάνωσης «Women on Waves», δήλωσε ότι η έλλειψη ενημέρωσης που επικρατεί στην Πολωνία για τις αμβλώσεις οδηγεί τις γυναίκες να αναζητούν πληροφορίες και συμβουλές από τις σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Τα χάπια τερματισμού της εγκυμοσύνης, που χορηγεί η οργάνωση, είναι ασφαλή για την υγεία των γυναικών, διαβεβαιώνει η γιατρός Gomperts, χορηγούνται στις εγκύους στην ένατη εβδομάδα της κύησης και έχουν την ίδια επίπτωση στην υγεία των εγκύων, όπως και μια αποβολή.

Μετά την Πολωνία, το επόμενο drone της οργάνωσης θα πετάξει στην Ιρλανδία, όπου απαγορεύονται οι αμβλώσεις και επιτρέπονται, μόνο αν κινδυνεύει σοβαρά η ζωή της εγκύου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης