Μπερλουσκόνι: Αναπόφευκτη η επιστροφή στην λιρέτα, αν…

Μπερλουσκόνι: Αναπόφευκτη η επιστροφή στην λιρέτα, αν…

…Αν δεν αλλάξει η Ευρώπη - Σωστή η ιδέα του ευρώ, αλλά έγιναν λάθος χειρισμοί, λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Μπερλουσκόνι: Αναπόφευκτη η επιστροφή στην λιρέτα, αν…
Στο σενάριο της επιστροφής στην ιταλική λιρέτα επανέρχεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε νεότερες δηλώσεις του μίλησε για αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ.

«Η επιστροφή στην λίρα θα είναι αναπόφευκτη, είτε το θέλουμε, είτε όχι, αν η Ευρώπη συνεχίσει να δρα όπως κάνει τα χρόνια της κρίσης, επιβάλλοντας κανόνες και συμπεριφορές που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση σε χώρες όπως η Ιταλία», δήλωσε ο επικεφαλής της Φόρτζα Ιτάλια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Giornale dell'Umbria.

Ο πρώην Καβαλιέρε επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον και εξήγησε πως παρότι η ιδέα του ευρώ ήταν σωστή, «γεννήθηκε και χειρίστηκε με λάθος τρόπο».

Κλείσιμο
Βέβαια, εκθείασε το έργο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος όπως είπε έχει χειριστεί την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε «κάτι να αλλάζει τους τελευταίους μήνες».

«Να υπενθυμίσω ότι εγώ επέβαλα τον Ντράγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ, εμποδίζοντας τον υποψήφιο της κυρίας Μέρκελ, τον πρόεδρο της Bundeskank. Ο Ντράγκι από μόνος του δε μπορεί να κάνει θαύματα, ακόμα και αν έχει προχωρήσει σε σημαντικές επιλογές: την υποτίμηση του ευρώ, ενισχύοντας τις εξαγωγές και την ρευστότητα στις αγορές», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς μίλησε και για τον πιθανό διάδοχό του, ο οποίος όπως είπε «πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι θα είναι ικανός να ενώσει δυνάμεις διαφορετικές αλλά συμβατές. Πρέπει να είναι ένας Κεντρώος, ένας φιλελεύθερος, γιατί μόνο με μία μετριοπαθή και φιλελεύθερη πολιτική μπορείς να καταπολεμήσεις την Αριστερά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης