Φρίκη: Βασάνισαν και σκότωσαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον

Φρίκη: Βασάνισαν και σκότωσαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον

Νεκροί ο πατέρας, η μητέρα, ο γιος και η οικιακή βοηθός - Οι δράστες μετά το μακελειό πυρπόλησαν την πολυτελή κατοικία - Ο ομογενής Σάββας Σαββόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος επενδυτικού hedge fund

Φρίκη: Βασάνισαν και σκότωσαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας μίας οικογένειας Ελλήνων ομογενών στην Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα ο Σάββας Σαββόπουλος, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος επενδυτικού hedge fund, βρέθηκε νεκρός από τους άνδρες της αστυνομίας, μαζί με την σύζυγό του, Έιμι, τον 10χρονο γιο τους, Φίλιπ, και την 57χρονη οικιακή βοηθό τους.

Τα θύματα που εντοπίστηκαν στην πολυτελή κατοικία τους αξίας περίπου δύο εκατ. δολαρίων στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον, βρήκαν φρικτό θάνατο έπειτα από βασανισμό με μαχαίρι από τους δράστες.

Κλείσιμο


Στη συνέχεια σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δολοφόνοι πυρπόλησαν την κατοικία και έκλεψαν την Πόρσε της οικογένειας, η οποία ωστόσο βρέθηκε κατεστραμμένη σε μικρή απόσταση.



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα τουλάχιστον τρία από τα θύματα έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ «η οσμή της βενζίνης πάνω στις σορούς τους ήταν έντονη».

Στο μεταξύ, οι δύο κόρες του ζευγαριού, Κατερίνα και Άμπιγκέιλ σώθηκαν σαν από θαύμα, καθώς τη στιγμή της φονικής επίθεσης δεν βρίσκονταν στο σπίτι επειδή φοιτούν σε οικοτροφείο.



Οι γείτονες της οικογένειας Σαββόπουλου ειδοποίησαν την πυροσβεστική για να αναφέρουν την πυρκαγιά και μόλις έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της υπηρεσίας, αλλά και της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για δολοφονία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Washington Post ο Σαββόπουλος μία ημέρα πριν το τραγικό περιστατικό είχε αφήσει μήνυμα στη μία από τις δύο οικιακές βοηθούς, καλώντας την να μην μεταβεί στην κατοικία του την επομένη, καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη.



Μάλιστα, η ίδια η Έιμι Σαββόπουλος έστειλε μήνυμα στην γυναίκα επισημαίνοντάς της ότι δεν ήταν απαραίτητο να πάει στη δουλειά της την ημέρα εκείνη.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός, ωστόσο, προσφέρθηκε να βοηθήσει «γιατί αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα με τον Φίλιπ», τον 10χρονο γιο του ζευγαριού.



«Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ο Θεός μου έσωσε τη ζωή», δήλωσε η οικιακή βοηθός που έλαβε το μήνυμα.

Τρεις ώρες μετά, το σπίτι που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τυλίχτηκε στις φλόγες και οι εργοδότες της γυναίκας ήταν νεκροί.



Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Κάθι Λάνιερ, δεν σχολίασε την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και την οικιακή βοηθό, ωστόσο τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ένας άνθρωπος που φοράει κουκούλα να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι.



Οι τοπικές αρχές, λοιπόν, διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν αν ο άνθρωπος που έχει καταγραφεί στο βίντεο σχετίζεται με την τετραπλή δολοφονία και τον εμπρησμό του σπιτιού.



Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στην είσοδο, ενώ ερευνάται αν πριν το φρικτό περιστατικό εκπλάπησαν χρήματα.

Η κηδεία των τριών μελών της οικογένειας θα τελεστεί την 25η Μαΐου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.



Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση ή παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο την ημέρα της δολοφονίας να επικοινωνήσει με την αστυνομία.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης