Χιλή: Περισσότερες από 20 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της χώρας
Μυστήριο παραμένει ο θάνατός τους αφού καμία δεν φαίνεται να τραυματίστηκε
Περισσότερες από 20 φάλαινες, μήκους έως και δέκα μέτρων, βρέθηκαν νεκρές στις ακτές του κόλπου Penas στη νότια Χιλή, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας αλίευσης της χώρας.
«Ο αριθμός των νεκρών φαλαινών ξεπερνά τις 20, αλλά δεν έχουμε ακόμη το ακριβές νούμερο του συνόλου» δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών αλίευσης στο γαλλικό πρακτορείο AFP.
Οι καιρικές συνθήκες παρεμποδίζουν τις προσπάθειες των επιστημόνων να προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου των φαλαινών. «Κανένα από αυτά δεν φαίνεται να τραυματίστηκε, οπότε σκεφτήκαμε ότι μάλλον προσβήθηκαν από κόκκινη παλίρροια (άνθιση φυκιών) ή από κάποιον ιό» δήλωσε η Γερμανίδα βιολόγος Vreni Haussermann.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξειδικεύονται στην παροχή μαθημάτων και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διά ζώσης και εξ αποστάσεως.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.