Αυστραλός πρωθυπουργός προς ΕΕ: «Υιοθετήστε την σκληρή στάση της Αυστραλίας στο μεταναστευτικό»

Αυστραλός πρωθυπουργός προς ΕΕ: «Υιοθετήστε την σκληρή στάση της Αυστραλίας στο μεταναστευτικό»

Ο Τόνι Άμποτ επιμένει ότι η σκληρή πολιτική του απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες είναι η μόνη λύση για την αποφυγή πολύνεκρων ναυαγίων

Αυστραλός πρωθυπουργός προς ΕΕ: «Υιοθετήστε την σκληρή στάση της Αυστραλίας στο μεταναστευτικό»
Η αμφιλεγόμενη πολιτική του Αυστραλού πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ για την αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων προς την χώρα του, είναι η μόνη λύση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το οξύ πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά και τις τραγωδίες των ναυαγίων με πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες στην Μεσόγειο.



Η Αυστραλία έχει υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι σε αυτά τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες, κυρίως από την Λιβύη, με πολεμικά πλοία της χώρας να τα εξαναγκάζουν να γυρίζουν πίσω. Σύμφωνα με τον Άμποτ η πολιτική του έχει μειώσει σημαντικά τις αφίξεις μεταναστών στην χώρα του και παράλληλα έχει θέσει τέρμα στους θανάτους προσφύγων στην θάλασσα στα ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα μέσα στο 2015, μέχρι στιγμής, να μην έχει σημειωθεί κανένας θάνατος εξαιτίας ναυαγίου.

Κλείσιμο


Ο Αυστραλός πρωθυπουργός υποστήριξε την πολιτική του τα πλοία του πολεμικού ναυτικού να στέλνουν πίσω τους αιτούντες άσυλο προτού πλησιάσουν τις ακτές της χώρας του και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να τον μιμηθούν. Ο Άμποτ ισχυρίστηκε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές στην θάλασσα, όπως συνέβη με το τραγικό ναυάγιο του περασμένου Σαββάτου, στα ανοιχτά της Λιβύης, όταν ένα αλιευτικό σκάφος ανατράπηκε και περίπου 900 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.



Ο συντηρητικός Τόνι Άμποτ κέρδισε τις εκλογές το 2013 και είχε υποσχεθεί να σταματήσει την άφιξη μεταναστών με σκάφη στις ακτές της χώρας. Με την επιχείρηση «Sovereign Borders» (Κυρίαρχα Σύνορα), το πολεμικό ναυτικό της Αυστραλίας παρακολουθεί τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και είτε τα εξαναγκάζει να επιστρέψουν πίσω, είτε τα συνοδεύει το ίδιο με ρυμουλκό στον δρόμο της επιστροφής.



Ο Άμποτ απάντησε στις κατηγορίες των Ηνωμένων Εθνών, ότι η χώρα του παραβαίνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της έναντι των προσφύγων, με την δήλωση ότι η πολιτική του είναι «η πιο αξιοπρεπής και η πιο συμπονετική λύση για τους πρόσφυγες».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης