Αϊτή: Έξι νεκροί από ισχυρές πλημμύρες

Αϊτή: Έξι νεκροί από ισχυρές πλημμύρες

Περισσότερα από 8000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει

Αϊτή: Έξι νεκροί από ισχυρές πλημμύρες
Έχει ξεκινήσει η περίοδος των ισχυρών βροχοπτώσεων στην Καραϊβική και η πρώτη από αυτές έπληξε την Αϊτή με αρκετά μεγάλη, δυστυχώς, επιτυχία.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, στο Πορτ-ο-Πρενς, ο απολογισμός από τις πλημμύρες ανέρχεται σε έξι νεκρούς και περίπου 8.000 σπίτια που έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, στην επαρχία Ντέλμας, δυο παιδιά ηλικίας τριών και επτά ετών, παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες και πνίγηκαν, ενώ μια 24χρονη βρήκε τραγικό θάνατο, όταν τα ορμητικά νερά, έριξαν τον τοίχο από μια εκκλησία στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Η Αϊτή λογίζεται ως η πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου και στο Πορτ-ο-Πρενς, οι σφοδρές βροχοπτώσεις δημιουργούν θανατηφόρα προβλήματα, καθώς λόγω της ανυπόφορης κατάστασης με τα σκουπίδια, τα φρεάτια αδυνατούν να απορροφήσουν τα νερά.

Το γεγονός πως εξαιτίας του φονικού σεισμού που έπληξε τη χώρα πριν από πέντε χρόνια, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι ζουν σε υποτυπώδη σπίτια, επιδεινώνει την κατάσταση κι αν αναλογιστεί κανείς πως η εποχή των ισχυρών βροχών στην Καραϊβική ξεκινά τον Απρίλιο, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης