Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας καλεί τους τουρίστες να μη φοβούνται τους τζιχαντιστές

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας καλεί τους τουρίστες να μη φοβούνται τους τζιχαντιστές

Ο τουρισμός στην Ιορδανία γνωρίζει κάμψη της τάξης του 17,8% τα δύο τελευταία χρόνια

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας καλεί τους τουρίστες να μη φοβούνται τους τζιχαντιστές
Το Ισλαμικό κράτος και η γειτνίασή του με την Ιορδανία αποτελεί έναν διαρκή πονοκέφαλο για το βασίλειο της Ιορδανίας, που βλέπει τα δύο τελευταία χρόνια μια αισθητή κάμψη στον τουριστικό τομέα σε ποσοστό 17,8%. Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών, στα σύνορα Ιράκ και Συρίας, αποθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκέπτονται την Ιορδανία, μια χώρα που ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της, με έσοδα περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.



Κλείσιμο
Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας βλέποντας την κάμψη του τουρισμού στη χώρα της εξαιτίας του Ισλαμικού χαλιφάτου, δήλωσε πρόσφατα σε σχετική εκδήλωση στο Αμάν, ότι η Ιορδανία είναι ασφαλής παρά τους «κακούς» γείτονες που έχει. Η 44χρονη βασίλισσα κάλεσε τους τουρίστες να μη φοβούνται να επισκεφθούν την Ιορδανία και τόνισε τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, που αξίζει να τα δει κανείς.



«Έχουμε κακούς γείτονες, αλλά η Ιορδανία είναι ασφαλής», δήλωσε η βασίλισσα Ράνια και υποστήριξε ότι παρά τις τρομοκρατικές απειλές και τις πολιτικές αναταραχές στις γειτονικές χώρες, η χώρα της έχει να προσφέρει πολλά, σε όσους επιθυμούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.



Η βασίλισσα επεσήμανε ότι στην πρωτεύουσα Αμάν επικρατεί ηρεμία και υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα όπως αυτό της Πέτρας, μια αρχαία πόλη λαξευμένη μέσα σε βράχο, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι είναι πάντα έτοιμοι να υποδεχτούν τους τουρίστες, σαν να επρόκειτο για επισκέπτες στο σπίτι τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης