Στους 285 οι Ασσύριοι Χριστιανοί που απήχθησαν από τους τζιχαντιστές

Στους 285 οι Ασσύριοι Χριστιανοί που απήχθησαν από τους τζιχαντιστές

Σύμφωνα με οργάνωση ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος - Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει λόγο για 90 απαχθέντες

Στους 285 οι Ασσύριοι Χριστιανοί που απήχθησαν από τους τζιχαντιστές
Λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι τουλάχιστον 90 Ασσύριοι Χριστιανοί έχουν πέσει θύματα απαγωγής από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, οργάνωση αναφέρει πως ο αριθμός των απαχθέντων αγγίζει τους 285.

Μάλιστα, λέγεται πως ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά, ενώ πέρασαν στα χέρια των τρομοκρατών μετά την εισβολή τους σε 12 διαφορετικά χωριά στην Συρία.

Μπορεί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Μεγάλη Βρετανία να υπολογίζει τους απαχθέντες στους 90 και το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο της Συρίας να εκτιμά πως πρόκειται για 150 θύματα, όμως, ο Αφράμ Γιακούμπ από την Ομοσπονδία Ασσυρίων της Σουηδίας υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 285 είναι όσοι έχουν απαχθεί. Μάλιστα, το μέλος της ομοσπονδίας επισημαίνει πως οι 156 προέρχονται από το χωριό Ταλ Σαμράν.

Κλείσιμο
«Είναι φιλειρηνικά χωριά και δεν σχετίζονται με τις μάχες», δήλωσε ο Νασίρ Χαζ Μαχμούντ, Κούρδος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το BBC πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί πού οι τρομοκράτες έχουν μεταφέρει τις οικογένειες που έχουν απαγάγει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κίνο Γκάμπριελ, εκπρόσωπος του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου, υπάρχουν πληροφορίες πως τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο βουνό Αμντούλ Αζίζ, ενώ μέλος της σουηδικής ομοσπονδίας αναφέρει πως κάποιοι από τους Ασσύριους βρίσκονται στο προπύργιο των τζιχαντιστών, την περιοχή Αλ Σαντάντι στη Συρία, αλλά υπάρχουν και οι αναφορές ότι έχουν μεταφερθεί στην Ράκα, την «πρωτεύουσα» του χαλιφάτου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης