Μία πανέμορφη όαση, το κρυμμένο μυστικό του Περού

Μία πανέμορφη όαση, το κρυμμένο μυστικό του Περού

96 κάτοικοι έχουν μετατρέψει την όαση σε έναν μαγευτικό τουριστικό προορισμό

Μία πανέμορφη όαση, το κρυμμένο μυστικό του Περού
 Η έρημος του Περού, είναι ένα από τα πιο άγονα μέρη του πλανήτη. Σε κάποιο σημείο της, αψηφώντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες, υπάρχει μια όαση. Εκεί, αντίθετα από τα στερεότυπα που έχουν εντυπωθεί από ταινίες, τύπου «Λόρενς της Αραβίας», δεν σπεύδουν διψασμένοι και εξουθενωμένοι ταξιδιώτες.

Σε αυτή την όαση, 96 άνθρωποι έχουν κατασκευάσει τον οικισμό Ουακατσίνα. Σπίτια, ξενοδοχεία, μαγαζιά και μια βιβλιοθήκη, ξεπροβάλλουν από τους αμμόλοφους, δημιουργώντας ένα τοπίο, βγαλμένο από παραμύθι, μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Ίκα, που είναι πρώην ισπανική αποικία.

Κλείσιμο


Οι επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα από τους κοντινούς αμμόλοφους, πριν κατέβουν την πλαγιά με σανίδα, σαν να κάνουν snowboard.

Υπάρχει ένας τοπικός μύθος, που λέει πως η όαση σχηματίστηκε όταν μια πριγκίπισσα, έπεσε θύμα παρακολούθησης από έναν κυνηγό, την ώρα που έκανε μπάνιο και τρόμαξε και έφυγε. Κατά τη φυγή της, άφησε μια ποσότητα νερού που δημιούργησε τη λίμνη, ενώ ο μανδύας της, όπως ανεμιζόταν δημιούργησε τους κοντινούς αμμόλοφους. Παρ' όλα αυτά η λίμνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι φυσική και όχι τεχνητή.



Πλέον στην περιοχή, οι απόγονοι των Ίνκας, έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό, το οποίο προσελκύει ανθρώπους από όλες τις πλευρές του πλανήτη, που σπεύδουν να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα, τη χρυσή άμμο και γενικότερα το μαγευτικό, σουρεαλιστικό τοπίο.

Τη δεκαετία του 1940, η λίμνη ήταν δημοφιλής στους Περουβιανούς, οι οποίοι έτρεχαν να κολυμπήσουν στα νερά της, πιστεύοντας πως είναι ιαματικά. 












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης