Charlie Hebdo: Παραδόθηκε ο ένας από τους τρεις υπόπτους για τη σφαγή

Charlie Hebdo: Παραδόθηκε ο ένας από τους τρεις υπόπτους για τη σφαγή

Πρόκειται για τον 18χρονο Χαμίντ Μουράντ - Καταζητούνται τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, 34 και 32 ετών αντίστοιχα - Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη σφαγή στην εφημερίδα

Charlie Hebdo: Παραδόθηκε ο ένας από τους τρεις υπόπτους για τη σφαγή
Στα χέρια της γαλλικής Αστυνομίας βρίσκεται ο νεότερος από τους τρεις υπόπτους για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού, ο νεαρός παραδόθηκε στις Αρχές.

Πρόκειται για τον 18χρονο Χαμίντ Μουράντ, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση μαζί με τους καταζητούμενους αδερφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, 34 και 32 ετών αντίστοιχα. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ο 18χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού είδε το όνομά του να αναφέρεται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. 

Κλείσιμο
Η γαλλική αστυνομία έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο δραστών που πλέον καταζητούνται και που εικάζεται πως ήταν οι ένοπλοι εκτελεστές. Πιστεύεται πως είναι βαριά οπλισμένοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Le Monde.




Οι δράστες είναι:
- ο Said Kouachi γεννηθείς το 1980
- ο Chèirf Kouachi γεννηθείς το 1982 και
- ο Hamyd Mourad γεννηθείς το 1996

Ο νεαρός, φέρεται να παραδόθηκε στις Αρχές στο τμήμα της βορειοανατολικής κωμόπολης Σαρλβίλ-Μεζιέρ, όπου αργά το βράδυ της Τετάρτης έλαβε χώρα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Νωρίτερα, επιχείρηση στη βορειοανατολική πόλη της Ρεν στο Παρίσι πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο AFP, η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών εκτελεστών που το πρωί της Τετάρτης γάζωσαν τα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και δολοφόνησαν 12 άτομα (τον διευθυντή του περιοδικού, τρεις σκιτσογράφους, τέσσερις δημοσιογράφους, τον θυρωρό του κτηρίου, έναν προσκεκλημένο καθώς και δύο αστυνομικούς).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι έρευνες των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας επικεντρώθηκαν στην εν λόγω συνοικία της βορειοδυτικής Γαλλίας καθώς εκεί φαίνεται πως είχαν διαφύγει οι δράστες. 

Η Ρεν βρίσκεται 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων για τη σύλληψη των δραστών του μακελειού στο Παρίσι 










Νωρίτερα, κυκλοφόρησε η πληροφορία στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι εντοπίστηκαν. Η γαλλική εφημερίδα Liberation, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, ότι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo συνελήφθησαν στην πόλη Ρεν, όμως γρήγορα ανασκεύασε το ιντερνετικό της πρωτοσέλιδο.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror η ταυτοποίηση των δραστών έγινε από την ταυτότητα του ενός, η οποία βρέθηκε μέσα στο εγκαταλελειμμένο όχημα.

Ρεπορτάζ του CNN αναφέρει ότι οι δράστες πριν πυροβολήσουν ρωτούσαν το όνομα του κάθε ανθρώπου και με βάση αυτό προχωρούσαν στη θανάτωσή του. Η πληροφορία ήρθε στο φως τις πρώτες πρωινές ώρες από έναν γιατρό, ο οποίος βοήθησε έναν τραυματισμένο. Ο Dr. Gerald Kierzek είπε μάλιστα ότι οι ένοπλοι χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες πριν από τους πυροβολισμούς. «Η σκοποβολή τους δεν ήταν μια τυχαία βροχή από σφαίρες, αλλά κάτι παραπάνω από μια εκτέλεση ακριβείας», σχολίασε ο ίδιος.






Στις έρευνες ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και το FBΙ το οποίο  θα προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης.




Το τρομοκρατικό χτύπημα στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι αποτελεί την πιο αιματηρή επίθεση επί γαλλικού εδάφους μετά το 1961 κατά την περίοδο, δηλαδή, του γαλλοαλγερινού πολέμου.

Γνώριζαν οι Αρχές τη δράση των δύο εκ των δραστών

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μικρότερος εκ των δύο αδελφών που καταζητούνται αυτή την ώρα και ονομάζεται Σερίφ, είχε συλληφθεί το 2008 για συμμετοχή σε ένα δίκτυο, το οποίο προετοίμαζε νέους για να τους στείλει στο Ιράκ και τη Συρία ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα ο ίδιος συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία την ώρα που ήταν έτοιμος να φύγει για τη Συρία. Είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση με 18μηνη αναστολή ωστόσο όπως φαίνεται για έξι χρόνια είχε κάνει τα πάντα ώστε να αποκοιμίσει τις Αρχές και να βγει από το στόχαστρο και την παρακολούθηση της αστυνομίας με τραγικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέλφια είχαν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού και πριν τη σύλληψη του ενός είχαν προφίλ μικροκακοποιών, οι οποίοι ωστόσο ριζοσπαστικοποιήθηκαν ασπαζόμενοι τα κηρύγματα των φανατικών του Ισλάμ.

Στο δίκτυο που οργάνωνε την αποστολή Γάλλων μουσουλμάνων στο Ιράκ και τη Συρία συμμετείχαν συνολικά 10 άτομα από το Παρίσι, ενώ ορισμένοι εξ αυτών είχαν ομολογήσει κατά την διάρκεια της κράτησής του ότι είχαν εκπονήσει και σχέδια τρομοκρατικών ενεργειών στη Γαλλία.


Η λίστα των θυμάτων


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», τα θύματα της επίθεσης είναι οι:

- Jean Cabut, (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Cabu), σκιτσογράφος
- Georges Wolinski, σκιτσογράφος
- Stéphane Charbonnier, (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Charb), σκιτσογράφος
- Bernard Verlhac ((καλλιτεχνικό ψευδώνυμοTignous), σκιτσογράφος
- Philippe Honoré (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Honoré), σκιτσογράφος
- Bernard Maris, δημοσιογράφος και οικονομολόγος
- Mustapha Ourrad, διορθωτής
- Elsa Cayat, δημοσιογράφος και ψυχολόγος
- Frédéric Boisseau, θυρωρός
- Ahmed Meradet, αστυνομικός
- Franck Brinsolaro, αστυνομικός
- Michel Renaud, επισκέπτης και πρώην αξιωματούχος του δήμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης