Ένα μαύρο λαμπραντόρ, το χριστουγεννιάτικο δώρο των Γάλλων βετεράνων στον Ολάντ

Ένα μαύρο λαμπραντόρ, το χριστουγεννιάτικο δώρο των Γάλλων βετεράνων στον Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να βαφτίσει την τριών μηνών σκυλίτσα «Φίλαι» από το όνομα του ευρωπαϊκού ρομπότ που προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσούρι στις 12 Νοεμβρίου

Ένα μαύρο λαμπραντόρ, το χριστουγεννιάτικο δώρο των Γάλλων βετεράνων στον Ολάντ
Άλλον έναν ένοικο απέκτησε από χθες το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας αφού ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα φιλοξενεί στο εξής και τη Φίλαι, μια κατάμαυρη Καναδέζα σκυλίτσα, άρτι αφιχθείσα από το Μόντρεαλ.

Η Ομοσπονδία των Γάλλων Βετεράνων του Μόντρεαλ, την οποία επισκέφθηκε ο Ολάντ τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στον Καναδά, πρότεινε στον πρόεδρο πριν από μερικές ημέρες να υιοθετήσει ένα θηλυκό λαμπραντόρ, ηλικίας μόλις 3 μηνών, όπως αποκάλυψε το περιβάλλον του προέδρου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στον γαλλικό Τύπο.

Κατόπιν... συσκέψεως με τους συμβούλους του, ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να βαφτίσει τη σκυλίτσα "Φίλαι", από το όνομα του ευρωπαϊκού ρομπότ που προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσούρι στις 12 Νοεμβρίου. "Είναι ένα ωραίο και συμβολικό όνομα, η θετική ανάμνηση μιας γαλλικής και ευρωπαϊκής επιτυχίας που σημάδεψε το 2014", είπε ένας σύμβουλός του Ολάντ.

Κλείσιμο
Η Φίλαι έχει εγκατασταθεί προσωρινά στο ισόγειο του προεδρικού μεγάρου, κοντά στο γραφείο του Ολάντ, αλλά ανακάλυψε ήδη τον κήπο όπου βγαίνει και παίζει.




Είναι η πρώτη φορά από την εποχή που ο Φρανσουά Ολάντ ήταν παιδί που αποκτά σκύλο αλλά με την υιοθεσία της Φίλαι εντάχθηκε και αυτός "στη μακρά προεδρική παράδοση", όπως είπε αστειευόμενος ένας σύμβουλός του. Οι προκάτοχοί του, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν όλοι τους σκυλιά λαμπραντόρ. Ένα λαμπραντόρ είχε επίσης και ο Ζακ Σιράκ που όμως ολοκλήρωσε τη δεύτερη προεδρική θητεία του με ένα κατσαρομάλλικο μαλτέζ, τον Σούμο.

Ο διασημότερος προεδρικός σκύλος ήταν ίσως ο Μπαλτίκ ο οποίος συνόδευσε τον Φρανσουά Μιτεράν μέχρι και την κηδεία του, το 1996.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης