Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι

Οι πολεμιστές που υπερασπίζονται το Κομπάνι έναντι των πολύ βαρύτερα οπλισμένων μαχητών του ΙΚ προσέβλεπαν στην άφιξη των Πεσμεργκά, καθώς χρειάζονται άμεσα βαρύ οπλισμό -πυροβολικό, πολυβόλα- για να αντιστρέψουν την κατάσταση επί του πεδίου

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι
Οι αεροπορικές επιδρομές τις οποίες διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους γύρω από τη συριακή πόλη Κομπάνι σήμερα είχαν κατά τα φαινόμενα στόχο να ανοίξουν τον δρόμο για να περάσουν οι δυνάμεις των Ιρακινών Κούρδων Πεσμεργκά από τη γειτονική Τουρκία και να φθάσουν στην πόλη. 

Το Κομπάνι, μια κυρίως κουρδική πόλη, η οποία πολιορκείται επί 40 ημέρες, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δοκιμασίας, για πολλούς αναλυτές, της ικανότητας του διεθνούς συνασπισμού να σταματήσουν την προέλαση του ΙΚ: οι αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται εδώ κι εβδομάδες μέχρι τώρα αποτυγχάνουν να σπάσουν τον κλοιό των τζιχαντιστών γύρω από την πόλη, η οποία είναι επίσης γνωστή με το αραβικό της όνομα, Άιν αλ Άραμπ. Οι πολεμιστές που υπερασπίζονται το Κομπάνι έναντι των πολύ βαρύτερα οπλισμένων μαχητών του ΙΚ προσέβλεπαν στην άφιξη των Πεσμεργκά, καθώς χρειάζονται άμεσα βαρύ οπλισμό -πυροβολικό, πολυβόλα- για να αντιστρέψουν την κατάσταση επί του πεδίου. 

Μια εμπροσθοφυλακή περίπου 10 Πεσμεργκά μπήκε χθες για λίγη ώρα στην Κομπάνι για να συζητήσει μια κοινή στρατηγική με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), της σημαντικότερης κουρδικής ένοπλης οργάνωσης της Συρίας, η οποία υπερασπίζεται την πόλη. Η συνολική δύναμη των Πεσμεργκά, που αποτελείται από περίπου 150 άνδρες, ετοιμάζεται για να αναπτυχθεί. «Τις τελευταίες 15 ημέρες το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται προσπαθώντας να πάρει τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος, μεταξύ άλλων και με αυτοκίνητα-βόμβες. Αλλά αντιστεκόμαστε», δήλωσε ο Ενβέρ Μουσλίμ, ένας αξιωματούχος στην Κομπάνι. «Όταν περάσει η αυτοκινητοπομπή των Πεσμεργκά, αεροσκάφη των ΗΠΑ θα κάνουν υπέρπτηση (σ.σ. παρέχοντάς τους αεροπορική κάλυψη εκ του σύνεγγυς)... και θα πετούν επίσης πάνω από την Κομπάνι». 

Κλείσιμο
Εξάλλου περίπου 200 άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) μπήκαν επίσης στο Κομπάνι από την Τουρκία για να πάρουν μέρος στη μάχη εναντίον του ΙΚ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σήμερα ότι, με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του, τουλάχιστον 21 μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού, περιλαμβανομένου ενός Δανού τζιχαντιστή. Η Κεντρική Διοίκηση (Central Command, ή CentCom) είχε ανακοινώσει χθες ότι προχώρησε σε 10 πλήγματα κοντά στην Κομπάνι από την προηγουμένη, στοχοθετώντας δύο μικρές μονάδες τζιχαντιστών, καταστρέφοντας επτά θέσεις και δύο κτίρια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης