Σκόπια: Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση με σφαίρες στο κτίριο της κυβέρνησης

Σκόπια: Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση με σφαίρες στο κτίριο της κυβέρνησης

Οι σφαίρες πιθανότητα εκτοξεύθηκαν από το κάστρο της πόλης (βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το κτίριο) και από φορητό προωθητή τύπου RPG, γράφει ο τοπικός Τύπος


Σκόπια: Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση με σφαίρες στο κτίριο της κυβέρνησης
Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση των ευρημάτων από την εκτόξευση των δύο σφαιρών στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), χωρίς πάντως να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα για το χτύπημα συνεχίζεται.

Η έκθεση από τη βαλλιστική εξέταση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία των Σκοπίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων, οι σφαίρες που ερρίφθησαν στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ κατά πάσα πιθανότητα εκτοξεύθηκαν από φορητό προωθητή τύπου RPG.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντνέβνικ (Dnevnik), πρόκειται για τον ίδιο τύπο οπλικού συστήματος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε σε παρόμοια επίθεση στο κτίριο της κυβέρνησης της χώρας, το 2007.

Ο Τύπος των Σκοπίων αναφέρει ότι από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία προσδιορίστηκε η τοποθεσία από την οποία εκτοξεύτηκαν οι σφαίρες, ταυτοποιήθηκε ο τύπος του όπλου και το διαμέτρημα των σφαιρών, ενώ εικάζεται ότι οι δράστες εκτόξευσαν τις ρουκέτες από το κάστρο της πόλης των Σκοπίων, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το κτίριο της κυβέρνησης και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης εκτοξεύθηκαν δύο σφαίρες στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη και οροφή του κτιρίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης