Κάμερον: Οι άνθρωποι της Σκωτίας μίλησαν και έδωσαν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα

Κάμερον: Οι άνθρωποι της Σκωτίας μίλησαν και έδωσαν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα

«Είμαι ευχαριστημένος. Θα ράγιζε η καρδιά μου αν έβλεπα το Ηνωμένο Βασίλειο να φτάνει στο τέλος του», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Κάμερον: Οι άνθρωποι της Σκωτίας μίλησαν και έδωσαν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα
«Οι άνθρωποι της Σκωτίας μίλησαν και έδωσαν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Κράτησαν την χώρα μας των τεσσάρων εθνών ενωμένη». Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος στη Σκωτία ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στις επίσημες δηλώσεις που έκανε ο Κάμερον στις 09:00, ώρα Ελλάδος, είπε απευθυνόμενος στη Σκωτία: «Σας ακούμε. Και τώρα τα εκατομμύρια φωνές στην Αγγλία δεν πρέπει να αγνοηθούν». «Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που οι Βρετανοί κυβερνώνται, προς το καλύτερο», πρόσθεσε.

«Είμαι ευχαριστημένος. Θα ράγιζε η καρδιά μου αν έβλεπα το Ηνωμένο Βασίλειο να φτάνει στο τέλος του», συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Ο Κάμερον επανέλαβε ότι έχει έρθει η ώρα για μία «ισορροπημένη λύση» για όλους τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι οι φωνές των ανθρώπων της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ'όψιν.  

«Τώρα πρέπει να μετατρέψουμε αυτό [το αποτέλεσμα] σε μία στιγμή που όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να είναι σε θέση να ψηφίσουν επί των φόρων, των δαπανών και των εσόδων», υπογράμμισε ακόμη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης