Κρεοπώλης δολοφόνησε 15χρονη στη Σερβία

Κρεοπώλης δολοφόνησε 15χρονη στη Σερβία

Ο άντρας φέρεται να χτύπησε το θύμα με το αυτοκίνητό του και όταν η νεαρή κοπέλα ζήτησε βοήθεια, την έσυρε μέσα στο αμάξι του και αφού την οδήγησε σε τοποθεσία περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο τη δολοφόνησε και την έθαψε

Κρεοπώλης δολοφόνησε 15χρονη στη Σερβία
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σερβίας η αποκάλυψη της δολοφονίας ενός 15χρονου κοριτσιού, με φερόμενο ως δράστη έναν 34χρονο, ο οποίος κρατείται από τις αστυνομικές Αρχές.

Το θύμα, η νεαρή Τίγιανα Τζούριτς, από την πόλη Μπάιμοκ της βόρειας επαρχίας της Βοϊβοντίνας, αγνοείτο από τις 26 Ιουλίου και πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε νεκρή, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Όπως ανακοίνωσε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, ο ύποπτος, ο οποίος εργάζεται ως κρεοπώλης, φέρεται να χτύπησε πρώτα το θύμα με το αυτοκίνητό του και όταν η νεαρή κοπέλα ζήτησε βοήθεια, την έσυρε μέσα στο αμάξι του και αφού την οδήγησε σε τοποθεσία περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο του ατυχήματος, στην πόλη Σομπόρ, τη δολοφόνησε και την έθαψε.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνοβιτς, η κοπέλα δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά από το τροχαίο. Αντίθετα, ο δράστης, ο οποίος είχε αφαιρέσει και τα ρούχα της 15χρονης, της κατάφερε σοβαρά τραύματα. Οι Αρχές αναμένουν, στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε και βιασμός του θύματος.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τον ύποπτο "τέρας", λέγοντας χαρακτηριστικά πως "εξαιτίας τέτοιων τεράτων και τέτοιων πράξεων λυπάμαι μερικές φορές που η Σερβία έχει καταργήσει τη θανατική ποινή". Σημείωσε δε, πως "προφανώς, η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για ευρωπαϊκούς κανόνες συμπεριφοράς".

Σε περίπτωση που ο ύποπτος κριθεί ένοχος για τον φόνο της 15χρονης θα τού επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30-40 ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.
   
"Στο παρελθόν, για τέτοιου είδους εγκλήματα επιβαλλόταν η θανατική ποινή, αλλά όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες η ποινή αυτή έχει απαλειφθεί από τον Ποινικό μας Κώδικα. Εμείς, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβόμαστε την Ευρωπαϊκή Χάρτα που απαγορεύει τη θανατική ποινή" εξήγησε ο κ. Σελάκοβιτς.
 
Η συνέχεια των διαδικασιών σε σχέση με την υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, σημείωσε ο Σέρβος υπουργός Δικαιοσύνης.
   
Στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους ομάδες που ζητούν την επιβολή της θανατικής ποινής στον δολοφόνο της 15χρονης, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να αριθμεί περίπου 50.000 άτομα.
   
Όπως δήλωσε στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Beta ο διευθυντής της Επιτροπής Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μίλαν Αντονίγεβιτς, η καμπάνια για την εκ νέου εισαγωγή της θανατικής ποινής στον Ποινικό Κώδικα της Σερβίας είναι ανεπίτρεπτη.
   
Ωστόσο, ο κ. Αντονίγεβιτς χαρακτήρισε "απόλυτα κατανοητή την αντίδραση της κοινής γνώμης σε τέτοιου είδους υποθέσεις" αν και, όπως τόνισε, θα πρέπει να υπάρξει προσοχή προκειμένου να μην δημιουργηθεί ατμόσφαιρα λιντσαρίσματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης