Στη Χιλή εντόπισαν UFO!

Στη Χιλή εντόπισαν UFO!

«Πρόκειται για ένα αντικείμενο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα UFO» λέει για τον ιπτάμενο δίσκο που εντοπίστηκε κοντά σε ορυχείο χαλκού η χιλιανή «Επιτροπή για την Μελέτη Ανώμαλων Εναερίων Φαινομένων»

Στη Χιλή εντόπισαν UFO!
Τον Απρίλιο του 2013 τέσσερις μηχανικοί που εργάζονταν σε απομακρυσμένο ορυχείο χαλκού, στην περιοχή Κολαχουάσι, στην Χιλή, παρατήρησαν στον ουρανό ένα φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο που εκινείτο με οριζόντιες κινήσεις μικρού μήκους περίπου εξακόσια μέτρα πάνω από το έδαφος. Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι η διάμετρος του αγνώστου αντικειμένου ήταν περίπου 5 ως 10 μέτρα.



Κλείσιμο
Ένας από αυτούς φωτογράφισε το άγνωστης προέλευσης αντικείμενο, αλλά κανείς τους δεν το ανέφερε στις αρχές. Όμως, ο μηχανικός που είχε στην κατοχή του τις δύο φωτογραφίες, εξομολογήθηκε σε συνάδελφό του τι είχε συμβεί και του έδειξε και τις φωτογραφίες. Αυτός δήλωσε το συμβάν στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Χιλή δίνοντάς τους επίσης και αντίγραφα των φωτογραφιών.

Η «Επιτροπή για την Μελέτη Ανώμαλων Εναερίων Φαινομένων», (CEFAA), μελέτησε το φαινόμενο και έδωσε στην δημοσιότητα έκθεση σύμφωνα με την οποία αποκλείεται να πρόκειται για κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο, πειραματικό αεροσκάφος, μετεωρολογικά μπαλόνια ή drones. Η Επιτροπή στην έκθεσή της αναφέρει ότι: «πρόκειται για ένα αντικείμενο ή φαινόμενο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα UFO»!



Ο επιχειρησιακός διευθυντής του CEFAA, Jose Lay, δήλωσε στην Huffington Post ότι συχνά οι αλιείς χρησιμοποιούν drones, αλλά αυτά κάνουν πολύ θόρυβο και στην περίπτωση του ιπτάμενου αντικειμένου, δεν ακούστηκε κανένας θόρυβος.



Η υπηρεσία που  διερευνά το γεγονός έχει επικεντρώσει την προσοχή της στους τέσσερις μηχανικούς που είδαν το ιπτάμενο αντικείμενο, αλλά αρνούνται να συνεργαστούν με την CEFAA και να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης