Σομαλία: Στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας το προεδρικό μέγαρο

Σομαλία: Στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας το προεδρικό μέγαρο

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε από τους δράστες, ωστόσο άλλη πηγή έκανε λόγο για εννέα νεκρούς από την πλευρά των επιτιθέμενων

Σομαλία: Στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας το προεδρικό μέγαρο
Το προεδρικό μέγαρο ανέκτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Μογκαντίσου και απώθησαν την επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας.

Ο πρόεδρος της χώρας Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ είναι ασφαλής καθώς δεν βρισκόταν μέσα στο προεδρικό μέγαρο όταν ξεκίνησε η επιχείρηση των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ο Μοχάμουντ φιλοξενείται προς το παρόν σε μια βάση της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom).

Από επίσημη πηγή εξάλλου έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση στο προεδρικό μέγαρο έχει λήξει και η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε από τους δράστες, ωστόσο άλλη πηγή έκανε λόγο για εννέα νεκρούς από την πλευρά των επιτιθέμενων.
Κλείσιμο

«Οι δράστες ήταν τουλάχιστον εννέα, όλοι τους σκοτώθηκαν και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, η επίθεση τελείωσε», είπε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Άμπντι Άχμεντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης