Γερμανία: Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια

Γερμανία: Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια

Στις απευθείας πτήσεις προς ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές αρχές εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο μέλη της Αλ Κάιντα στη Συρία και την Υεμένη να κατασκευάζουν βόμβες που θα μπορούσαν να περάσουν λαθραία στα αεροσκάφη

Γερμανία: Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια
Ενισχύθηκε η ασφάλεια στα αεροδρόμια της Γερμανίας από όπου πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές αρχές εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο μέλη της Αλ Κάιντα στη Συρία και την Υεμένη να κατασκευάζουν βόμβες που θα μπορούσαν να περάσουν λαθραία στα αεροσκάφη.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά από αίτημα των ΗΠΑ.
 
«Στα γερμανικά αεροδρόμια οι αρχές έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή αυξημένα επίπεδα ελέγχων ασφαλείας για τους επιβάτες και τις αποσκευές», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Κλείσιμο
Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Γερμανία απευθείας προς τις ΗΠΑ θα πρέπει να βγάζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους (φορητούς υπολογιστές κλπ) από τα καλύμματά τους και να τις ανοίγουν ώστε οι αρχές να βεβαιώνονται ότι λειτουργούν.
 
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του εξωτερικού που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις προς τις αμερικανικές πόλεις. Σε αυτά περιλαμβάνονται αεροδρόμια στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
 
 Η Βρετανία έχει ήδη λάβει ανάλογα μέτρα με αυτά της Γερμανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης