Η Amazon πουλούσε διακοσμητικά πόστερ από το Νταχάου των Ναζί!

Η Amazon πουλούσε διακοσμητικά πόστερ από το Νταχάου των Ναζί!

Οι εταιρείες Walmart, Amazon και Sears, που διέθεταν προς πώληση τα εν λόγω πόστερ, απέσυραν τα προϊόντα, μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του κοινού

Η Amazon πουλούσε διακοσμητικά πόστερ από το Νταχάου των Ναζί!
Οι διαδικτυακοί πελάτες μέχρι το περασμένο Σάββατο μπορούσαν να μπουν στο Amazon, στην κατηγορία «διακόσμηση σπιτιού» και να αγοράσουν πόστερ του Νταχάου με τη φωτογραφία της κεντρικής πύλης και την ανατριχιαστική επιγραφή, «Arbeit macht frei», δηλαδή «η εργασία σάς απελευθερώνει», σύμφωνα με το ABC News.

Ε εν λόγω εικόνα έχει συνδεθεί με τις κτηνωδίες των Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εν καιρώ Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εταιρείες Walmart, Amazon και Sears που διέθεταν προς πώληση τα εν λόγω πόστερ, όχι απευθείας, αλλά με ενδιάμεσους πωλητές, απέσυραν τα προϊόντα, μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του κοινού.

«Τρομοκρατηθήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι στη διαδικτυακή μας σελίδα βρισκόταν προς πώληση αυτό το προϊόν. Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη και εργαζόμαστε σκληρά για την απόσυρση του», έγραψαν οι υπεύθυνοι στην επίσημη σελίδα της Walmart, διευκρινίζοντας ότι πωλήθηκε από το online κατάστημα της μόνο και όχι απ' ευθείας από την ίδια την εταιρεία.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης