Τουρκία: Συγγενής στελέχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ο επιθεωρητής ασφαλείας των ορυχείων

Τουρκία: Συγγενής στελέχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ο επιθεωρητής ασφαλείας των ορυχείων

Έκανε πολυήμερο έλεγχο τον Μάρτιο και δεν διαπίστωσε «καμία παράλειψη» στα μέτρα ασφαλείας

Τουρκία: Συγγενής στελέχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ο επιθεωρητής ασφαλείας των ορυχείων
O επιθεωρητής, ο οποίος ενέκρινε τα μέτρα ασφαλείας στο ορυχείο Σόμα της δυτικής Τουρκίας, ήταν... γαμπρός ενός υψηλόβαθμου στελέχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας στην οποία ανήκει το ανθρακωρυχείο και όπου στις αρχές του μήνα βρήκαν τραγικό θάνατο 301 εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής των επιθεωρητών Εμίν Γκουμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, έκανε τον πολυήμερο έλεγχο τον Μάρτιο και δεν διαπίστωσε «καμία παράλειψη» στα μέτρα ασφαλείας. Ο συγγενής του είναι διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Soma Holdings.

Κλείσιμο
Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα, η συγγενική σχέση των δύο ανδρών ήταν ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Εργασίας ακύρωσε τη σύμβασή του με τον Γκουμούς, για να εξετάσει τις συνθήκες στο ορυχείο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Ο επικεφαλής ενός συνδικάτου των εργατών ορυχείων παραιτήθηκε από τη θέση του, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών εκ μέρους των εργαζομένων. Ο Ταμέρ Κουτσουκγκεντσάι ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά τις συγκρούσεις ανθρακωρύχων με αστυνομικών στην περιοχή της Σόμα, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.

Να σημειωθεί πως οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για την καταστροφή στο ορυχείο Σόμα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης