Δείτε τον Πούτιν να ελευθερώνει στη φύση τίγρεις της Σιβηρίας

Δείτε τον Πούτιν να ελευθερώνει στη φύση τίγρεις της Σιβηρίας

Ακόμα μια εμφάνιση του Ρώσου προέδρου ως άνθρωπος της φύσης με έκδηλο ενδιαφέρον για την προστασία της άγριας φύσης

Δείτε τον Πούτιν να ελευθερώνει στη φύση τίγρεις της Σιβηρίας
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν βοήθησε στην απελευθέρωση σπάνιων ορφανών τίγρεων της Σιβηρίας στην άγρια φύση την Πέμπτη, στην τελευταία από τις διάφορες εκδηλώσεις που προφανώς στοχεύουν στο να παρουσιάσουν τον Ρώσο ηγέτη ως έναν άνθρωπο της φύσης, με έκδηλο ενδιαφέρον για την προστασία της άγριας ζωής.

Στα στιγμιότυπα που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση εμφανίζεται ο Πούτιν, ο οποίος φορά τζιν παντελόνι και δερμάτινο μπουφάν, να τραβά ένα σκοινί προκειμένου να ανοίξει μια πόρτα και να αφεθούν ελεύθερες οι τίγρεις– δύο αρσενικές και μια θηλυκή – οι οποίες τρέχουν σε ένα τάιγκα (δάσος κωνοφόρων στις ψυχρές περιοχές) στην απομακρυσμένη περιοχή Αμούρ, στην ανατολική Σιβηρία.

Τα αρσενικά είχαν εντοπιστεί όταν ήταν ακόμη μικρά το 2012, ενώ όπως φαίνεται είχαν μείνει ορφανά όταν λαθροθήρες σκότωσαν τις μητέρες τους, σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων, το οποίο βοήθησε να οργανωθεί αυτό που χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη στα χρονικά απελευθέρωση τίγρεων Αμούρ (Panthera tigris altaica), όπως είναι γνωστό το είδος αυτό των τίγρεων της Σιβηρίας.

Κλείσιμο


Η οργάνωση αυτή αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 360 τίγρεις στα δάση της Ρωσίας, ενώ ο αριθμός τους έχει μειωθεί από τις 400 και πλέον που υπολογίζονταν στην αλλαγή του αιώνα, και ότι η λαθροθηρία, η υλοτομία, οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, και η συρρίκνωση του πληθυσμού των δίχηλων ζώων συνιστούν τις κυριότερες απειλές εναντίον τους.

Ο Πούτιν, 61 ετών, επιχειρεί να προβάλει την εικόνα ενός υγιούς, άκρως δραστήριου άνδρα τα τελευταία 14 χρόνια, κατά τη διάρκεια της θητείας του στον προεδρικό ή πρωθυπουργικό θώκο.

Έχει εμφανιστεί κατά καιρούς να πυροβολεί μια τίγρη με αναισθητικό όπλο, να βάλλει εναντίον μιας γκρι φάλαινας με βαλλίστρα προκειμένου να συλλεχθεί δείγμα από το δέρμα της, και με μια φαρδιά λευκή φόρμα να πετάει με μηχανοκίνητο αιωρόπτερο πλάι σε ένα σμήνος γερανών, τους οποίους βοήθησε με αυτό τον τρόπο να ενταχθούν και πάλι στο φυσικό περιβάλλον τους.

Οι επικριτές του απορρίπτουν αυτές τις δραστηριότητες ως τεχνάσματα για λόγους δημοσίων σχέσεων. Ο Πούτιν έχει αναγνωρίσει ότι κάποιες από τις παράτολμες αυτές δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά, αλλά υποστήριξε ότι αξίζουν καθώς κατάφεραν να μαγνητίσουν την προσοχή στα προγράμματα προστασίας της φύσης.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι τίγρεις που απελευθερώθηκαν σήμερα, οι οποίες έχουν βαπτιστεί Μπόριγια, Κούζια και Ιλόνα, είναι πια αρκετά μεγάλες για να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους ωστόσο θα τις παρακολουθούν για διάστημα ενός έτους, χάρη σε κολάρα με συσκευές δορυφορικού εντοπισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης