Μόσχα: Οι ΗΠΑ δε θα ξαναπάνε στο διάστημα χωρίς εμάς

Μόσχα: Οι ΗΠΑ δε θα ξαναπάνε στο διάστημα χωρίς εμάς

Σε εποχές «Πολέμου των άστρων» παραπέμπουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας

Moscow: The U.S. won't visit space without us again

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετά τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο «στενό κύκλο» του προέδρου της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ως απάντηση στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να «τιμωρήσουν» με πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση σε συνεργάτες του Ρώσου προέδρου, καθώς και να επιβάλουν κυρώσεις σε 17 εταιρίες που συνδέονται με τον Πούτιν, η Ρωσία δείχνει και πάλι τα δόντια της.

Αυτή τη φορά, όμως, οι προειδοποιήσεις φτάνουν μέχρι το διάστημα…

Κλείσιμο

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, και του υφυπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, η επιβολή κυρώσεων που θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό τομέα έρευνας του διαστήματος, παράλληλα αφήνει έκθετους τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στον οποίο βρίσκονται τρεις Ρώσοι και δύο Αμερικανοί αστροναύτες.

«Αν θέλουν να πλήξουν τον ρωσικό πυραυλικό τομέα, αυτομάτως θα αφήσουν έκθετους τους κοσμοναύτες του ISS», δήλωσε ο Ρογκόζιν, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Ειλικρινά, αρχίζουν να μας δίνουν στα νεύρα με τις κυρώσεις τους και ούτε που αντιλαμβάνονται ότι θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ», είπε σε έντονο ύφος ο Ρογκόζιν.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, τόνισε πως

οι κυρώσεις θα μπορούσαν να πλήξουν τις εκτοξεύσεις διαστημικών πυραύλων, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι οδηγούν σε αναβίωση του «σιδηρού παραπετάσματος» απέναντι στη Ρωσία.

«Αυτό πλήττει τις εταιρείες και τις βιομηχανίες μας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Είναι η επιστροφή του συστήματος που δημιουργήθηκε το 1949, όταν οι δυτικές χώρες κατέβασαν το ''σιδηρούν παραπέτασμα'' αποκόπτοντας την μεταφορά αγαθών υψηλής τεχνολογίας προς την Σοβιετική Ενωση και άλλες χώρες», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης