Δήμαρχος Βερόνας: 500 ευρώ πρόστιμο σε όποιον δίνει φαγητό σε άστεγους!

Δήμαρχος Βερόνας: 500 ευρώ πρόστιμο σε όποιον δίνει φαγητό σε άστεγους!

Κατηγορεί φιλανθρωπική οργάνωση ότι μαζεύει τους άστεγους στη κεντρική πλατεία της πόλης και τους δίνει φαγητό

Δήμαρχος Βερόνας: 500 ευρώ πρόστιμο σε όποιον δίνει φαγητό σε άστεγους!
Ο δήμαρχος της  Βερόνας, της ρομαντικής πόλης της Ιταλίας, όπου εκτυλίχθηκε η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, Flavio Tosi, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου σε όσους δίνουν φαγητό στους άστεγους που συχνάζουν στη κεντρική πλατεία της πόλης!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στην πλατεία Piazza Dante, στην οποία βρίσκεται και ένας όμορφος κήπος, μαζεύονται άστεγοι επειδή μια φιλανθρωπική οράνωση τους δίνει πακέτα με φαγητό. Ο Tosi, που ανήκει στην ακροδεξιά ιταλική οργάνωση «Λέγκα του Βορρά», ισχυρίζεται ότι οι άστεγοι που μαζεύονται δημιουργούν προβλήματα υγιεινής στην πλατεία της πόλης και προτίθεται να επιβάλει πρόστιμο 500 ευρώ σε όποιον δίνει φαγητό στους άστεγους που βρίσκονται στη πλατεία της Βερόνας!

Ο Marco Teza, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης που μοιράζει τρόφιμα στους άστεγους της πόλης, δήλωσε ότι η απόφαση του δημάρχου έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στους κατοίκους της Βερόνας και πρόσθεσε ότι, αν ο δήμαρχος θέλει την πλατεία καθαρή θα μπορούσε να ενισχύσει τη φύλαξή της, ώστε να τηρούνται οι κανόνες της δημόσιας τάξης και της υγιεινής.

Ο ίδιος τονίζει ότι η λύση για να διατηρείται η κεντρική πλατεία της πόλης καθαρή δεν είναι να μένουν οι άστεγοι χωρίς φαγητό.

Πάντως, τοπικοί παράγοντες σημειώνουν ότι  μέλη της «Λέγκας του Βορρά» έχουν επανειλλημμένα δείξει τις ρατσιστικές τους θέσεις απέναντι σε μετανάστες ή σε εθνοτικές μειονότητες και μοιάζει σαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα εκφραστεί περισσότερο προσβλητικά γι' αυτούς τους ανθρώπους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης