Βρήκαν το «μαύρο κουτί» του Boeing;

Βρήκαν το «μαύρο κουτί» του Boeing;

«Συμβατά» με το μαύρο κουτί τα χαρακτηριστικά των ήχων που εντοπίστηκαν από το κινεζικό πλοίο, λένε οι Αυστραλοί αλλά επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι συνδέονται με το χαμένο αεροσκάφος - Στην ίδια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού και εντοπίστηκε ένας «αριθμός λευκών αντικειμένων» που ερευνάται αν είναι συντρίμμια από την πτήση MH370

Βρήκαν το «μαύρο κουτί» του Boeing;
Ηχητικό σήμα συχνότητας 37.5kHz κατέγραψε το Σάββατο το κινεζικό πολεμικό πλοίο «Haixun 01» που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing της Malaysia, γεννώντας ελπίδες ότι μπορεί να έχει εντοπίσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους και έτσι να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο ένα μήνα μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων το πλοίο «Haixun 01» εντόπισε το σήμα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Νωρίτερα το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι ένα αεροπλάνο της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας εντόπισε «έναν αριθμό λευκών αντικειμένων» να επιπλέουν στην ερευνώμενη περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού.

Κλείσιμο
Αυστραλία: «Συμβατό» με το μαύρο κουτί το σήμα που ανιχνεύθηκε


«Τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν είναι "συμβατά" με το μαύρο κουτί του αεροσκάφους», δήλωσε επισήμως ο επικεφαλής του αυστραλιανού Κέντρου Συνεργασίας και Διάσωσης Άνγκους Χιούστον σχολιάζοντας το εύρημα του κινεζικού πλοίου που μπορεί να αποτυπώνει την συχνότητα εκπομπής του μαύρου κουτιού.

Ωστόσο ο Αυστραλός αξιωματούχος επισήμανε ότι οι αναφορές ότι το κινεζικό πλοίο «Haixun 1» που πλέει στον Ινδικό Ωκεανό είχε εντοπίσει ηλεκτρονικά σήματα που σχετίζονται με την πτήση MH370 επί του παρόντος δεν μπορούν να επαληθευτούν.

«Με έχουν πληροφορήσει ότι μια σειρά ήχων ανιχνεύθηκαν από ένα κινεζικό πλοίο στην περιοχή ερευνών. Τα χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρθηκαν, είναι συμβατά με το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Ενας αριθμός λευκών αντικειμένων θεάθηκαν επίσης στην επιφάνεια της θάλασσας περίπου 90 χιλιόμετρα από την περιοχή που ανιχνεύθηκαν τα ηχητικά σήματα: Ωστόσο σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι τα σήματα και τα αντικείμενα συνδέονται με το χαμένο αεροσκάφος», επισήμανε ο Αυστραλός Άνγκους Χιούστον.





Φωτογραφία ενός εκ των λευκών αντικειμένων που εντόπισε το κινεζικό αεροσκάφος



Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το σήμα από το κινεζικό σκάφος

Τα περιθώρια για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού πάντως στενεύουν καθώς σύμφωνα με ειδικούς οι μπαταρίες του αντέχουν έως τις 7 Απριλίου.

Η τελευταία περιοχή που ερευνάται σύμφωνα με τις εντολές της αυστραλιανής ακτοφυλακής που συντονίζει τις έρευνες είναι έκτασης 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μια απόσταση 1.700 χλμ. βορειοδυτικά του Πέρθ. Στις έρευνες το Σάββατο συμμετέχουν 13 αεροπλάνα και 11 πλοία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε πως η χώρα του δεν θα σταματήσει να ψάχνει για το αεροπλάνο και δεν θα υπολογίσει το κόστος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων.

«Η έρευνα εκτείνεται πέρα από τα δολάρια και τα σεντ», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ μετά τις πληροφορίες πως οι έρευνες για το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, έχει καταστεί η πιο δαπανηρή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τελευταίων χρόνων.

Ο Χισαμουντίν αρνήθηκε, επίσης, όσα υποστήριξε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ, σύμφωνα με τον οποίο η Μαλαισία κρύβει κάτι και δεν ήταν ειλικρινής στην παροχή πληροφοριών για το περιστατικό. «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πλήρως αναληθείς», είπε. «Όπως είπα προηγουμένως, οι έρευνες για την MH370 πρέπει να είναι πάνω από την πολιτική».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης