Γιατσενιούκ: Δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση για την Κριμαία

Γιατσενιούκ: Δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση για την Κριμαία

Η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει το δημοψήφισμα, είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός

Γιατσενιούκ: Δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση για την Κριμαία
Η Κριμαία ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Ουκρανίας, διεμήνυσε την Παρασκευή ο  πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο Γιατσενιούκ εξέφρασε τη θέση ότι δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση σχετικά με την Κριμαία, ενώ υποστήριξε ότι κανείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει στις 16 Μαρτίου η περιφερειακή κυβέρνηση της Κριμαίας, για την ένωσή της  ή όχι με τη Ρωσία.

Κλείσιμο
«Κανείς δεν θα αναγνωρίσει αυτό το δημοψήφισμα, με εξαίρεση ίσως τη Βόρεια Κορέα, τη Συρία και το Ισραήλ. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η Κριμαία ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ουκρανίας. Δεν υπάρξει καμία παραχώρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Τέλος, όσον αφορά στη νομιμότητα της κυβέρνησής του, είπε ότι στηρίζεται από την πλειοψηφία των βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας αλλά και από μειοψηφίες που συνήθως δεν μετέχουν στις κυβερνήσεις της χώρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης