Ερντογάν: Μονταρισμένη και ψεύτικη η συνομιλία με τον γιο μου

Ερντογάν: Μονταρισμένη και ψεύτικη η συνομιλία με τον γιο μου

Νέες απειλές από τον τούρκο πρωθυπουργό ότι «αυτοί που τις διέπραξαν θα τιμωρηθούν αυστηρά» - Χαρακτήρισε τις καταγραφές οι οποίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ένα «ξεδιάντροπο μοντάζ»

Ερντογάν: Μονταρισμένη και ψεύτικη η συνομιλία με τον γιο μου
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πως οι υποκλοπές οι οποίες φέρονται ότι έγιναν στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις αποτελούν μια «προδοτική» επίθεση «μίσους» ενάντια στο αξίωμά του και ενάντια στην Δημοκρατία της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι αυτοί που τις διέπραξαν θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις καταγραφές οι οποίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ένα «ξεδιάντροπο μοντάζ», ενώ τόνισε ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις σε κάθε κατηγορία εις βάρος του.

Μία από τις καταγραφές αυτές φέρει τον Ερντογάν να δίνει οδηγίες στον γιο του Μπιλάλ Ερντογάν για το πώς να κατανείμει μεγάλα χρηματικά ποσά την ημέρα που ήλθε στη δημοσιότητα η έρευνα για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης, μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία. Η επίμαχη συνδιάλεξη αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube και —εάν επαληθευτεί η αυθεντικότητά της— θα αποτελέσει μια σοβαρή κλιμάκωση του σκανδάλου, για το οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί το θρησκευτικό τάγμα Χιζμέτ του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Κλείσιμο
Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες μετά την δημοσίευση των προϊόντων των υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισήμανε ότι ακόμη και τα κρατικά τηλέφωνα τα οποία έχουν την δυνατότητα να κρυπτογραφούν τις συνδιαλέξεις παρακολουθούνται.

Χθες βράδυ ο εισαγγελέας Αντνάν Τσιμέν, τον οποίο κατηγόρησαν δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ότι διέταξε τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέψευσε με τον εντονότερο τρόπο τα δημοσιεύματα αυτά. «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Δεν διατάχθηκε καμία παράνομη ενέργεια», είπε ο Τσιμέν μιλώντας στην εφημερίδα Μιλιέτ.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Γενί Σαφάκ και Σταρ, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων υποκλέπτονταν κατ' εντολή αστυνομικών και δικαστών προσκείμενων στην αδελφότητα του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο έχει κατηγορήσει ο Ερντογάν για το πρωτοφανές πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες την κυβέρνησή του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης