Οι Σαουδάραβες κατεδαφίζουν το πατρικό του Μωάμεθ!

Οι Σαουδάραβες κατεδαφίζουν το πατρικό του Μωάμεθ!

Στα πλαίσια ανάπλασης και εκσυγχρονισμού της ιερής πόλης της Μέκκας - Aντιδράσεις από φανατικές Μουσουλμανικές Οργανώσεις

Οι Σαουδάραβες κατεδαφίζουν το πατρικό του Μωάμεθ!
Την οργή του μουσουλμανικού κόσμου έχουν προκαλέσει τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό περιοχών της Μέκκας.

Tα συγκεκριμένα σχέδια περιλαμβάνουν την δημιουργία υπερσύγχρονων κτιρίων και εγκαταστάσεων, αλλά και έργα ανάπλασης, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Μεταξύ των συγκεκριμένων κτισμάτων, βρίσκονται και τα απομεινάρια του πατρικού σπιτιού του Προφήτη Μωάμεθ.

Οργανώσεις Μουσουλμάνων προειδοποιούν τον Βασιλικό Οίκο των Σαούντ ότι θα αντιδράσουν βίαια σε μια τέτοια εξέλιξη.

Η Σαουδαραβική βασιλική οικογένεια ακολουθεί την Wahabi (Γουαχάμπι)πίστη (παρακλάδι της επίσημης Μουσουλμανικής θρησκέιας), που έχει υπηρετήσει ως επίσημη θρησκεία του βασιλείου από τότε που οι al- Sauds ανήλθαν στην εξουσία τον 19ο αιώνα.
Κλείσιμο

Τα τελευταία χρόνια οι Σαουντς έχουν προχωρήσει σε πολλά έργα ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες του προσκυνήματος των φανατικών πιστών στην πόλη. Ως συνέπεια αυτού, αρκετά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία έχουν αλλοιωθεί ή έχουν μεταφερθεί σε άλλες τοποθεσίες.

Κάθε χρόνο τη Μέκκα επισκέπτονται πάνω από 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο για να αποτίσουν φόρο τιμής στο ιερό τους προσκύνημα και πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας ποδοπατηθεί από το πλήθος. Το φερόμενο ως πατρικό του Μωάμεθ, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το προσκύνημα Χατζ.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης