Τραυματισμοί δεκάδων δημοσιογράφων στην Ουκρανία

Τραυματισμοί δεκάδων δημοσιογράφων στην Ουκρανία

Μη κυβερνητική οργάνωση κατήγγειλε ότι τουλάχιστον 54 δημοσιογράφοι έχουν ξυλοκοπηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας



Τραυματισμοί δεκάδων δημοσιογράφων στην Ουκρανία
Στοχοποίηση πολλών δημοσιογράφων από την αρχή της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία κατήγγειλε μη κυβερνητική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι 54 έχουν ξυλοκοπηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους έχουν χτυπηθεί από τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας, ενώ 21 δέχθηκαν επίθεση από τους «τιτούσκι», νεαρούς χούλιγκαν τους οποίους έχουν στρατολογήσει οι ουκρανικές αρχές για να σπείρουν τον τρόμο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μέσων Ενημέρωσης.

Είκοσι επτά δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από βομβίδες κρότου και 19 αντιμετώπισαν προβλήματα από την εισπνοή δακρυγόνων ή έχουν τραυματιστεί από πέτρες στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Δεκαεπτά έχουν τραυματιστεί από πλαστικές σφαίρες, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία υπογραμμίζει ότι κάποιοι δημοσιογράφοι ήταν θύματα πολλών ειδών βίας.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει το υλικό τριάντα ενός δημοσιογράφων και έχουν συλλάβει έντεκα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες δημοσιογράφων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, αρκετές από τις επιθέσεις αυτές δεν ήταν τυχαίες.
Κλείσιμο

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι έχει καταγράψει 13 περιπτώσεις στις οποίες η αστυνομία «εκ προθέσεως» χτύπησε ή στοχοθέτησε και έπληξε με πλαστικές σφαίρες δημοσιογράφους που κάλυπταν τις αντικυβερνητικές οργανώσεις ή γιατρούς που βοηθούσαν τραυματίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης