Κωνσταντινούπολη: Ισλαμική εκστρατεία μίσους κατά του Άι-Βασίλη
Μετά τις αφίσες μίσους εναντίον του Αγίου Βασίλη από ομάδες φανατικών ισλαμιστών σε περιοχές που υπερτερούν οι Μουσουλμάνοι στα Σκόπια, το φαινόμενο τώρα παρουσιάστηκε και στην Πόλη και μάλιστα με την ίδια αφίσα
«Εκστρατεία μίσους» και πολέμου εναντίον του Άγιου Βασίλη ξεκίνησε αυτές τις ημέρες από ομάδες Ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη. Η ισλαμιστική οργάνωση «Ένωση Νέων της Ανατολίας», έχει εκτυπώσει αφίσες στις οποίες εικονίζεται ένας ισλαμιστής να ρίχνει γροθιά στον Άγιο Βασίλη.
Σύμφωνα με τους Ισλαμιστές που προωθούν αυτό το υλικό, τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των Χριστιανών και δεν πρέπει να εορτάζονται από τους Μουσουλμάνους και το ίδιο ισχύει -σύμφωνα πάντα με τους Ισλαμιστές- και για τον Άγιο Βασίλη τον οποίο θεωρούν Άγιο των Χριστιανών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας