Εκκενώσαν το Χάρβαρντ για να μη δώσουν εξετάσεις;

Εκκενώσαν το Χάρβαρντ για να μη δώσουν εξετάσεις;

Λήξη συναγερμού - Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκρηκτικά σε τέσσερα κτήρια - ΄Όλα ήταν «καθαρά» - Επέστρεψαν στις αίθουσες οι σπουδαστές

Εκκενώσαν το Χάρβαρντ για να μη δώσουν εξετάσεις;
Τέσσερα κτήρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εκκενώθηκαν μετά από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος στο Twitter.




Με βάση την επίσημη σελίδα του Χάρβαρντ, το Αστυνομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με το Αστυνομικό Τμήμα του Κέιμπριτζ πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα εξής κτήρια της πανεπιστημιούπολης:  Science Center, Thayer, Sever και Emerson Halls. Σύμφωνα με νεώτερη ανάρτηση σε κανέναν από τους χώρους δεν βρέθηκε τίποτα το ανησυχητικό και οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Κλείσιμο
«Στόχος του Χάρβαρντ είναι η ασφάλεια των μαθητών, των καθηγητών και του προσωπικού μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένες οι τελικές εξετάσεις των σπουδαστών, οι οποίες, όμως, λόγω των πληροφοριών για εκρηκτικά ακυρώθηκαν.

Την είδηση αυτήν υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι φοιτητές, γεγονός που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ίσως πρόκειται για φάρσα.


Νωρίτερα, υπάλληλος του βιβλιοπωλείου του Χάρβαρντ, δήλωσε στην Boston Globe ότι επικρατεί ηρεμία παρά την εμφάνιση των οχημάτων της αστυνομίας.

«Όλα δείχνουν πολύ ήσυχα. Υπάρχει μία πύλη κλειστή, αλλά δεν επικρατεί πανικός», δήλωσε ο Μπεν Φόρμαν.


Την ίδια ώρα, ειδική ομάδα πυροτεχνουργών πραγματοποίησε έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικών, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πυροσβέστες, ωστόσο δεν βρέθηκαν πουθενά ίχνη εκρηκτικού μηχανισμούς.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου, μιλώντας στο WFXT δήλωσαν πως την ώρα που βρίσκονταν στις αίθουσες για να εξεταστούν σε μάθημα, τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός φωτιάς και αμέσως μετά δόθηκε η εντολή εκκένωσης.


«Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς», δήλωσε ο Σον Ο Νιλ στο Fox News, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η αντίδραση των αρμοδίων του Πανεπιστημίου ήταν άμεση και «αποτελεσματική», καθώς γραπτά μηνύματα και email εστάλησαν στους φοιτητές.

Παράλληλα, η επίσημη ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού ιδρύματος ανέφερε πως δεν έχει εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός και οι τοπικές αρχές «δεν έχουν λόγο να πιστεύουν ότι υπάρχει απειλή σε κάποιο σημείο του Πανεπιστημίου».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης