Εν μέσω έντασης η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αρμενία

Εν μέσω έντασης η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αρμενία

Η επίσκεψη ακολουθεί τις επίμονες εκκλήσεις της Δύσης για την αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία

Εν μέσω έντασης η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αρμενία
Αρχίζει σήμερα η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αρμενία, η οποία έχει στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία.

Ο κ. Νταβούτογλου επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου, αλλά ελπίζει σε μια συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του κ. Έντουαρντ Ναλμπάντιαν.

Κλείσιμο
Η επίσκεψη ακολουθεί τις επίμονες εκκλήσεις της Δύσης για την αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία. Μόλις την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Νταβούτογλου για να επαναλάβει την επιθυμία της αμερικανικής διπλωματίας για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία.

Ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε στον Αμερικανό υπουργό ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει τις σχέσεις με την Αρμενία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πλέγματος σχέσεων στην περιφέρεια, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Νταβούτογλου ωστόσο, πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα, κάλεσε την Αρμενία να τερματίσει την κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας, ο οποίος απάντησε με δηκτικό τόνο: «Αντί για προκλητικές δηλώσεις που υπονομεύουν τις ενδεχόμενες θετικές εξελίξεις στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας οφείλει να βρει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Μνημείο των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν», δήλωσε ο Αρμένιος υφυπουργός.

Ο κ. Νταβούτογλου πραγματοποιεί πάντως την επίσκεψή του, παρά την ένταση που προκάλεσαν οι δηλώσεις αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης