Αναρχία, χάος, ανομία, λεηλασίες, τρόμος και ασυδοσία! Η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο ισχυρή κοινωνική έκρηξη μεγάλης βίας, την ίδια ώρα που η χώρα βυθίζεται σε σοβαρή οικονομική κρίση...
Ο απολογισμός των βιαιοτήτων, οι οποίες ξέσπασαν ως συνέπεια της απεργίας των αστυνομικών που άρχισε πριν από μια εβδομάδα, είναι πλέον δέκα νεκροί, περίπου 100 τραυματίες και πολλές δεκάδες συλληφθέντες.
Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο κάνουν το τελευταίο 48ωρο τον γύρο του κόσμου, εκεί όπου άνθρωποι απαθανατίζονται να σπάνε με μίσος καταστήματα, να λεηλατούν περιουσίες και να κουβαλούν από τρόφιμα, έπιπλα μέχρι και κοσμήματα.
Κλείσιμο
Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν από την Κόρδοβα, εκεί όπου ταραχές είχαν ξεσπάσει την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη και επεκτάθηκαν σε πόλεις των επαρχιών Έντρε Ρίος και Μπουένος Άιρες.
Το κίνημα διαμαρτυρίας των αστυνομικών περίπου δέκα επαρχιών, οι οποίοι διεκδικούν υψηλότερους μισθούς, δεν αφορά στην ομοσπονδιακή αστυνομία.
Οι πράξεις λεηλασίας είναι κάτι που επανέρχεται στην Αργεντινή, έπειτα από το τέλος της δεκαετίας του 1980.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»