Βρετανία: Δείτε το χωριό που «κατάπιε» η θάλασσα!

Βρετανία: Δείτε το χωριό που «κατάπιε» η θάλασσα!

Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, βλέποντας τις περιουσίες τους να... κολυμπούν στα παγωμένα νερά της περιοχής Χέμσμπαϊ του Νόρφολκ

Βρετανία: Δείτε το χωριό που «κατάπιε» η θάλασσα!
Ένα ολόκληρο βρετανικό χωριό... έπεσε στη θάλασσα μετά το πέρασμα της θύελλας Xaver.



Κλείσιμο
Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, βλέποντας τις περιουσίες τους να... κολυμπούν στα παγωμένα νερά της περιοχής Χέμσμπαϊ του Νόρφολκ.


 
Το καταστροφικό πέρασμα της θύελλας από το χωριό, άφησε με το στόμα ανοιχτό τους κατοίκους, αλλά και τα σωστικά συνεργεία, που έσπευσαν στην περιοχή.



Ο Στίβεν Κόνολι και η σύζυγός του, Τζάκι,  κατάφεραν να σώσουν τα μόλις τριών μηνών γατάκια τους, προτού καταστραφεί ολοσχερώς το σπιτικό τους.


 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Daily Mail", τουλάχιστον πέντε bungalows που βρίσκονταν μία ανάσα από την παραλία, έπεσαν στη θάλασσα. Παράθυρα, πόρτες, έπιπλα και μαγειρικά σκεύη κάνουν βόλτα στα παγωμένα νερά του Χεμσμπάι.



Οι κάτοικοι της περιοχής, αν και σοκαρισμένοι, δεν το έβαλαν κάτω. Σήκωσαν τα... μανίκια τους, για να σώσουν ό,τι τους είχε απομείνει. Σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, προσπάθησαν να βγάλουν από τη θάλασσα τα υπάρχοντά τους και όποια αντικείμενα ήταν κοντά στη στεριά. Ο Κόνολι ήταν σε μια καφετέρια, όταν άρχισε η σκεπή να κουνιέται πριν καταρρεύσει: "Είδα ανθρώπους που δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου να με βοηθάνε. Το σπίτι μας κατέρρευσε μπροστά στα μάτια μας".   

Ο Κόνολι και η σύζυγός του έχουν βρει προσωρινά κατάλυμμα σ' ένα πάρκο αναψυχής: ""Όταν αγοράσαμε το σπίτι μας δίπλα στη θάλασσα, ξέραμε ότι υπήρχε κίνδυνος να καταστραφεί από κάποιο μεγάλο κύμα. Όμως, τώρα έγιναν όλα τόσο ξαφνικά. Δεν προλάβαμε καν να σκεφτούμε τι θα επακολουθούσε".





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης