Καταγγελία της Χεζμπολάχ για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό

Καταγγελία της Χεζμπολάχ για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό

Η Χεζμπολάχ καταγγέλλει ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την επίθεση της 19ης Νοεμβρίου εναντίον της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Καταγγελία της Χεζμπολάχ για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό
Ο επικεφαλής του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατηγόρησε  τη Σαουδική Αραβία ότι κρύβεται πίσω από τη διπλή επίθεση εναντίον της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι στις 19 Νοεμβρίου, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει μια ομάδα που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Οι Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, «έχουν έναν εμίρη και είναι Σαουδάραβας. Είμαι πεπεισμένος ότι (η ομάδα αυτή) συνδέεται με τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας που διευθύνουν ομάδες όπως αυτή σε διάφορες γωνιές του κόσμου», δήλωσε ο Νασράλα στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό OTV.

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Σαουδική Αραβία τους εξεγερμένους που επιθυμούν την ανατροπή του.

Ο Νασράλα υπογράμμισε εξάλλου ότι η επίθεση «συνδέεται με την οργή της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του Ιράν εξαιτίας της αποτυχίας της» στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης