Βίντεο: Δείτε καρέ-καρέ τη ληστεία στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες

Βίντεο: Δείτε καρέ-καρέ τη ληστεία στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες

Κατάφερε μέσα σε μισό λεπτό να αρπάξει κοσμήματα αξίας 103 εκατ. ευρώ – Τέσσερις μήνες μετά καμία πρόοδος στις έρευνες 

Βίντεο: Δείτε καρέ-καρέ τη ληστεία στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες
Βίντεο-ντοκουμέντο έδωσαν στη δημοσιότητα οι γαλλικές αρχές, στο οποίο έχουν καταγραφεί από κύκλωμα ασφαλείας οι κινήσεις του ληστή που αφαίρεσε, τον περασμένο Αύγουστο, από την καλά φυλασσόμενη ιδιωτική πτέρυγα του ιστορικού ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες, κοσμήματα αξίας 103 εκατομμυρίων ευρώ

Οι αρχές ελπίζουν, μετά και τη δημοσίευση του βίντεο, να λύσουν την... «χιτσκοκική» ληστεία, καθώς στο διάσημο ξενοδοχείο της γαλλικής Ριβιέρας είχε γυριστεί το «Πώς να πιάσετε έναν κλέφτη» του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ο ληστής εισέβαλε στο ξενοδοχείο και έφυγε με κοσμήματα του οίκου Chopard που ανήκαν σε ισραηλινό επιχειρηματία και αναμενόταν να εκτεθούν. 

Τέσσερις μήνες μετά την κινηματογραφική ληστεία δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο δείχνει τον ληστή με ένα όπλο στο χέρι να τρομοκρατεί το προσωπικό του ξενοδοχείο, το οποίο του δίνει τα πανάκριβα κοσμήματα. Στη συνέχεια, με απόλυτη ψυχραιμία, αποχωρεί μέσω της διάσημης Promenade de la Croisette, στην παραλία των Καννών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο δράστης για να πάρει τα κοσμήματα, του χρειάστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα! 

Οι αρχές είχαν συνδέσει την υπόθεση με τους περιβόητους «Ροζ Πάνθηρες» - με συνολική λεία πάνω από 380 εκατομμύρια λίρες - καθώς αρκετά μέλη τους είχαν αποδράσει την περίοδο πριν τη ληστεία.

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης