Στο Κιρκούκ έγινε πολύνεκρη διπλή επίθεση, με στόχο σιιτικό τέμενος, νεκρός είναι και ο βομβιστής καμικάζι
Περίπου δέκα νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός από την 'δίδυμη' βομβιστική επίθεση νωρίτερα σήμερα με στόχο της σιιτικό τέμενος στο βόρειο Ιράκ -στο Κιρκούκ, στην τοποθεσία Τουζ Χουρμάτου.
Φθάνοντας έως το τέμενος την ώρα της προσευχής, ο καμικάζι βομβιστής ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.
Σχεδόν ταυτοχρόνως ανατινάχθηκε όχημα παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών υλών και σταθμευμένο πλησίον.
Από τις διαδοχικές σφοδρές εκρήξεις, προκλήθηκε ο τραυματισμός περίπου 30 πιστών, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, που για πηγή τους έχουν την τοπική δημαρχία.
Κλείσιμο
Η βία με υπόβαθρο θρησκευτικό, τους τελευταίους λίγους μήνες έχει πολλές δεκάδες θύματα-σε όλο το Ιράκ- τόσο στην πλευρά των σιιτών όσο και στην πλευρά των σουνιτών.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη