«Εχθρικό περιβάλλον» το Λονδίνο για τους ποδηλάτες

«Εχθρικό περιβάλλον» το Λονδίνο για τους ποδηλάτες

Μέχρι στιγμής, εντός του 2013, 14 ποδηλάτες έχουν σκοτωθεί στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας

«Εχθρικό περιβάλλον» το Λονδίνο για τους ποδηλάτες
Έξι ποδηλάτες σκοτώθηκαν στην αγγλική πρωτεύουσα τις περασμένες δύο εβδομάδες, φέρνοντας στο προσκήνιο την επικινδυνότητα των δρόμων του σύγχρονου Λονδίνου.

Η πρωτεύουσα των 8.000.000 ανθρώπων δεν φαίνεται να έχει εξοικειωθεί με την ποδηλατική συμπεριφορά σε τέτοιο βαθμό, όπως άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Βερολίνο.

Κλείσιμο
Το Βερολίνο, μια κατ' εξοχήν φιλική προς το ποδήλατο πόλη, αλλά και πιο μικρή σε σχέση με το Λονδίνο, έχει μακρά παράδοση στην ομαλή κυκλοφορία ποδηλατών και οδηγών. Η γερμανική πρωτεύουσα έχει λάβει διάφορα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των ποδηλάτων στην πόλη, διαθέτοντας εξαιρετικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με ξεκάθαρα μονοπάτια και σηματοδότες, οργανωμένο έως την παραμικρή λεπτομέρεια.

Την ίδια στιγμή, ολόκληρη η φιλοσοφία της κοινωνίας έχει ενσωματώσει το ποδήλατο. Οι οδηγοί έχουν δεχτεί τους ποδηλάτες στην καθημερινότητα, μαθαίνοντας να προβλέπουν τις κινήσεις τους και να αποφεύγουν τις συγκρούσεις.

Ανάμεσα στις καινοτόμες δράσεις που έχουν αναπτυχθεί για την καλύτερη κυκλοφορία, είναι και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας με τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης για τους ποδηλάτες, τα οποία έχουν βοηθήσει τις Αρχές στην πρόληψη των ατυχημάτων.

Όλα αυτά έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των οδηγών και των ποδηλατών -μια σχέση που ακόμα δεν φαίνεται να έχει αναπτυχθεί στο «επιθετικό» Λονδίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης