Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η ολυμπιακή δάδα!

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η ολυμπιακή δάδα!

Δείτε βίντεο - Γιατί οι Ρώσοι δεν άναψαν την ολυμπιακή φλόγα

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η ολυμπιακή δάδα!
Έπειτα από έξι ώρες πτήσης, το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο εκτοξεύθηκε σήμερα από τις στέπες του Καζακστάν μεταφέροντας τρεις αστροναύτες και την ολυμπιακή δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η ρωσική τηλεόραση αναμετέδωσε απ' ευθείας την άφιξη στον ISS του «Ολυμπιακού Σογιούζ», το οποίο μετέφερε τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

Κλείσιμο


Οι αστροναύτες από τη Ρωσία Μιχαήλ Τιούριν, τις ΗΠΑ Ρικ Μαστράκιο και την Ιαπωνία Κοΐτσι Ουακάτα μπήκαν στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού με την ολυμπιακή δάδα στις 14:40 (ώρα Ελλάδας).





Εκεί συναντήθηκαν με τους έξι άλλους αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον ISS. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009, εννέα άνθρωποι θα διαμένουν στον σταθμό για μια εβδομάδα.

Σημειώνεται πάντως πως κατά παράβαση του κανονισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, η φλόγα της ολυμπιακής δάδας θα παραμείνει σβηστή σε όλη τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης