Μόσχα: Το ελικόπτερο συνετρίβη αλλά οι πιλότοι σώθηκαν!

Μόσχα: Το ελικόπτερο συνετρίβη αλλά οι πιλότοι σώθηκαν!

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά που ακολούθησε μετά την πτώση του ελικοπτέρου Ка-52

Μίμης Πλέσσας: Η Αθήνα τη νύχτα
Μόσχα: Το ελικόπτερο συνετρίβη αλλά οι πιλότοι σώθηκαν!
Ένα ελικόπτερο Ка-52 συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης σε κατοικημένη περιοχή στη Μόσχα. 

Σύμφωνα με το ρωσικό ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών οι δύο πιλότοι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, ωστόσο τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε πως ήραν ένα πειραματικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Ка-52

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά την πτώση του ελικοπτέρου, κοντά σε ελικοδρόμιο, ακολούθησαν δύο εκρήξεις και στη συνέχεια πυρκαγιά. Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο δήλωση του επικεφαλής του τμήματος Υγείας της Μόσχας, Georgy Golukhov.

Κλείσιμο


«Ένα πράσινο ελικόπτερο έχει τυλιχθεί στις φλόγες», είπε στο ρωσικό πρακτορείο RIA ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων αναγκών.

Στη δήλωση του υπουργείου αναφερόταν πως «το ελικόπτερο που συνετρίβη υποβαλλόταν σε δοκιμές από το γραφείο σχεδιασμού Kamov (ρωσική εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων), στο πλαίσιο έρευνας και ανάπτυξης του στρατού. Οι πιλότοι ήταν άνθρωποι του γραφείου σχεδιασμού».



Το ελικόπτερο της Kamov γνωστό στο ΝΑΤΟ ως «Hokum B» είναι ένα τροποποιημένο διθέσιο επιθετικό αεροσκάφος, το οποίο οι Ρώσοι το αναφέρουν ως «Αλιγάτορας» και είναι η εξέλιξη του ελικοπτέρου  Ka-50 ή αλλιώς «Μαύρος Καρχαρίας».

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη συντριβή ελικοπτέρου τύπου Ka-52. Η πρώτη είχε σημειωθεί σε εκπαιδευτική πτήση το 2011.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης