Καταρρέει η κυβέρνηση στην Ιταλία

Καταρρέει η κυβέρνηση στην Ιταλία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάλεσε όλους τους υπουργούς του να παραιτηθούν

Νεαρές Ρουμάνες έκλεβαν  κοσμήματα στην Σαντορίνη
Καταρρέει η κυβέρνηση στην Ιταλία
«Οι υπουργοί του Λαού της Ελευθερίας να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους, για να μην είναι συνένοχοι στην αύξηση του ΦΠΑ», με αυτή τη φράση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τινάζει στον αέρα την κυβέρνηση Λέτα.

Μέσα σε λίγα λεπτά από το κάλεσμα του Μπερλουσκόνι, το πουλέν του, ο γραμματέας της κεντροδεξιάς, Αντζελίνο Αλφάνο, επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί θα παραιτηθούν.

Κλείσιμο
«Εστειλα την αντιπροσωπεία του Λαού της Ελευθερίας στην κυβέρνηση για να εκτιμήσουν την ευκαιρία να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους για να μην γίνουν συνένοχοι, για να μην κάνουν συνένοχο τον Λαό της Ελευθερίας, σε μία νέα μισητή αφαίμαξη που επιβάλλεται από την Αριστερά στους Ιταλούς», αναφέρει αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Μπερλουσκόνι.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα το casus belli εντοπίζεται στην αύξηση του ΦΠΑ, το οποίο ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος χαρακτηρίζει «σημαντική παραβίαση της συμφωνίας» στην οποία, όπως αναφέρει, βασίζεται αυτή η κυβέρνηση.

«Έρχεται σε αντίθεση με το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και θα μας ανάγκαζε να παραβιάσουμε τις δεσμεύσεις που πήραμε με τους ψηφοφόρους μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας», συνέχισε ο Μπερλουσκόνι.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, ο Μπερλουσκόνι τονίζει ότι «το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού και του Δημοκρατικού κόμματος στους συμμάχους της κυβέρνησης που πέφτει σαν βάρος στους Ιταλούς, μοιάζει μη αποδεκτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης