Ο πιο πλούσιος Κινέζος θέλει να φτιάξει μία «πόλη του κινηματογράφου»

Ο πιο πλούσιος Κινέζος θέλει να φτιάξει μία «πόλη του κινηματογράφου»

Παρουσίασε το ύψους 8,17 δισ. δολαρίων σχέδιό του - Το έργο θα ολοκληρωθεί το 2017 -Στο πλάνο του περιλαμβάνεται ένα γιοτ κλαμπ με 30 θέσεις πλεύρισης σκαφών

Ο πιο πλούσιος Κινέζος θέλει να φτιάξει μία «πόλη του κινηματογράφου»
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ο εργολάβος ακινήτων Ουάνγκ Τζιανλίν, παρουσίασε το ύψους 50 δισ. γιουάν (8,17 δισ. δολάρια) σχέδιό του για μια «πόλη του κινηματογράφου», το οποίο περιέγραψε ως τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη κινηματογραφική και την τηλεοπτική βιομηχανία.

Ο 58χρονος Ουάνγκ, ιδρυτής του ομίλου Dalian Wanda Group, ήταν σήμερα περιστοιχισμένος από τους σταρ του Χόλιγουντ Τζον Τραβόλτα, Νικόλ Κίντμαν και Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς κατά την παρουσίαση του σχεδίου του στη γραφική παραλιακή πόλη Τσινγκντάο.

Όταν ολοκληρωθεί, το 2017, η Ανατολική Κινηματογραφική Μητρόπολη θα περιλαμβάνει 20 στούντιο, ανάμεσα στα οποία το πρώτο υποβρύχιο στούντιο στον κόσμο, ένα συνεδριακό και εκθεσιακό συγκρότημα, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και επτά ξενοδοχεία.

Κλείσιμο
Στα σχέδια περιλαμβάνεται επίσης ένα γιοτ κλαμπ με 30 θέσεις πλεύρισης σκαφών.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ουάνγκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Κίνα και η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σε 14 δισ. δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης