«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για την ανέλκυση του Costa Concordia

«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για την ανέλκυση του Costa Concordia

Θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ώρες

«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για την ανέλκυση του Costa Concordia
Το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στα ανοιχτά της Ιταλίας, κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιο.

Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ώρες και περιλαμβάνει την περιστροφή του σε όρθια θέση και τη ρυμούλκησή του σε ναυπηγείο του Λιβόρνο όπου αργότερα θα αποσυναρμολογηθεί..

Κλείσιμο


Στις 13 Ιανουαρίου του 2012, το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε ύφαλο και μισοβυθίστηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 32 από τους 4.229 επιβάτες του. Ο κυβερνήτης του πλοίου, ο Φραντσέσκο Σκετίνο, κατηγορείται από τους ιταλούς εισαγγελείς για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, σε δίκη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.



Τους τελευταίους 20 μήνες, έγινε άντληση του μαζούτ μέσα από τις δεξαμενές καυσίμων του κρουαζιερόπλοιου και το Costa Concordia σταθεροποιήθηκε.

Η Titan Micoperi, η ιταλο-αμερικανική κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της ανέλκυσης, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το κόστος της επιχείρησης θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης